Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στον Πύργο: Δύο συλλήψεις και ένα κορινθιακό κράνος . . .

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στον Πύργο: Δύο συλλήψεις και ένα κορινθιακό κράνος . . .Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ηλεία ήρθε στο φως μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από κοινού υπηρεσιών της Αστυνομίας από την Αθήνα και τον Πύργο.
Πρωταγωνιστές σε αυτή την περίπτωση είναι ένας 53χρονος από τον Πύργο και ένας 48χρονος από τη Λάρισα, ένα καλοδιατηρημένο κορινθιακό κράνος του 6ου π.Χ. αιώνα και μερικά νομίσματα που πιθανότατα είναι ρέπλικα και όχι πραγματικά αρχαία.Η υπόθεση εκτυλίχθηκε την Πέμπτη, όπου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών ξεκίνησε από την Αθήνα παρακολουθώντας σχεδόν από το Αντίρριο τον 48χρονο από τη Λάρισα.
Έφτασαν μαζί του έως τον Πύργο και στο πάρκινγκ του σούπερ – μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, επενέβησαν την ώρα που γινόταν – σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία – η αγοραπωλησία και συνέλαβαν τους δύο δράστες. Το αντικείμενο ήταν ένα κορινθιακό κράνος του 6ου π.Χ αιώνα σε πολύ καλή κατάσταση το οποίο και εξετάστηκε από τους αρχαιολόγους της Ζ΄ΕΠΚΑ και αναμένεται να εκτιμηθεί περαιτέρω.
Οι αστυνομικοί από την Αθήνα, μαζί με τους συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι του 53χρονου όπου βρέθηκε και έξι αργυρά αρχαία νομίσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο 53χρονος από τον Πύργο, υποστήριξε πως το κράνος το βρήκε πριν από λίγες ημέρες στις όχθες του ποταμού Αλφειού όταν είχε βγει για κυνήγι.
Όσο για τα νομίσματα αυτά υποστήριξε πως δεν είναι γνήσια και τα έχει αγοράσει από παλαιοπώλη στο Μοναστηράκι στην Αθήνα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ