ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


Συνημμένη εικόνα: monthly_11_2009/post-3-12590791278.jpg Μετά από αρκετές δοκιμές συνταγών για μελομακάρονα κατέληξα στη συγκεκριμένη συνταγή της φίλης μου της Άννας, φτιάχνονται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμα!

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 750γρ. φαρίνα απ
  • 1,5 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 κ.γ.σόδα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ.σ. κοπανισμένα κανελογαρύφαλλα

Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1,5 ποτήρι μέλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Για την γέμιση και το γαρνίρισμα:
  • 1 κούπα τριμμένα καρύδια

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης μας μαζί σε ένα μπόλ και μετά προσθέτουμε τα στεραιά και ανακατεύουμαι καλά να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
  2. Πέρνουμε λίγη από την ζύμη που έχουμε φτιάξει την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε 1/2 κουταλάκι καρύδι τριμμένο, κλείνουμε το μελομακάρονο και το τοποθετούμε στο τάψι που έχουμε στρώσει με λαδόκολα.
  3. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 180°C για 30λεπτά.
  4. Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα και κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  5. Βράζουμε όλα τα υλικά μάζι και αφού πάρει μια-δυο βράσεις το αποσύρουμε απο την φωτιά αφαιρούμε την κανέλα και βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι να μην τα κάνουμε πολύ μικρά γιατί δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ