Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μισή μερίδα...μισή τιμή - Επιστρέψαμε στο 1960!


Τρώτε λιγότερο...πληρώνετε λιγότερο. Αυτή είναι η λογική του "mezzo menu" την οποία υιοθετούν όλο και περισσότερα εστιατόρια για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Μέρες του 1960 ζούν πια οι περισσότεροι Ελληνες οι οποίοι πρέπει να ξεχάσουν την εποχή της σπατάλης και της υπερκατανάλωσης.
Παλιοτερα ένα ζευγάρι πήγαινε σε ένα εστιατόριο και έδινε παραγγελία για 5 άτομα, τώρα αρκείται στα απολύτως απαραίτητα λένε στο Νewsit οι εστιάτορες.

Κάπως έτσι επιστρέψαμε στην παλιά συνταγή της "μισής μερίδας" που σημαίνει πως μπορείς να επιλέξεις τα πιάτα στη μισή ποσότητα και άρα στη μισή τιμή.




Ενα από τα εστιατόρια που λάνσαραν το "mezzo menu" είναι ο Αι Νικόλας στη Λ.Συγγρού.



Οπως δήλωσε στο Νewsit o υπεύθυνος του μαγαζιού Σάκης Κώνστας "κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους πελάτες μας και είδαμε πως αυτό έχει απήχηση. Αλλωστε για να αντέξει ένα μαγαζί στη δύσκολη οικονομική περίοδο χρειάζεται ευελιξία".


"Ολοι το ίδιο είμαστε σε τουτο τον κοσμάκη, λαός και Κολωνάκι" λεει το πασίγνωστο λαϊκό άσμα το οποίο είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Δημόκριτος στο Κολωνάκι κύριος Γιώργος Γεωργομάνος που υιοθέτησε την πολιτική της "μισής μερίδας" αποδεικνύει πως η κρίση δεν κάνει ταξικούς διαχωρισμούς.



Οπως χαρακτηριστικά μας είπε "ο κόσμος δεν έχει πια λεφτά και εμείς κάτι έπρεπε να κάνουμε. Δυστυχώς γυρίζουμε στις μέρες του 1960".

Ο κύριος Αλκης Οικονόμου πελάτης του εστιατορίου Δημόκριτος λέει στο Νewsit πως "παραγγέλνω τακτικά μισή μερίδα γιατί με συμφέρει και βλέπω και άλλους πελάτες να τρώνε μισή μερίδα. Είναι κατι που με βοηθάει να κάνω οικονομία".


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζητάνε μπαγιάτικο ψωμί γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το φρέσκο!

Εκεί μας κατάντησαν! Συμπολίτες μας τρώνε από τα σκουπίδια των λαϊκών αγορών - ΦΩΤΟ και VIDEO

Πεινάνε παιδιά στα σχολεία της Αθήνας – Ζητούν συσσίτιο οι δάσκαλοι για να τα ταΐσουν

Σοκ και με τα συσσίτια στις ΕΔ! Στο 100% η συμμετοχή!

Μαθητής Γυμνασίου λιποθύμησε στην τάξη - ''Δεν είχαμε να φάμε τίποτα για δύο μέρες'' είπε η μητέρα του!




newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...