Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΠΑΓΗ ΒΡΕΦΟΥΣ (6 μηνών) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ


Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2012
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ AMBER ALERT



Στις 24/01/2012, το βρέφος Wasniewska (επ.) Magdalena (ον.), 6 μηνών (κορίτσι), απήχθη από άγνωστο άτομο μέσα από το καρότσι του, στην πόλη Sosnowiec,  της Πολωνίας.

Την ημέρα που απήχθη η  Μαγνταλένα  φορούσε μπεζ φορμάκι, ροζ σκουφάκι, λευκά γάντια και ήταν τυλιγμένη σε ροζ κουβέρτα.

Για την αρπαγή του βρέφους λάβαμε γνώση από τον Οργανισμό ITAKA της Πολωνίας, όπου πληροφορηθήκαμε ότι είναι ενήμερες οι Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές της χώρας, συμβάλλοντας στην αναζήτηση του βρέφους, ενώ παράλληλα έχουν ανάλογα κινητοποιηθεί υπηρεσίες και φορείς διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Οργανισμός ITAKA της Πολωνίας όπως και το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα παιδιά (Missing Children Europe) η οποία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 με τη συνεργασία οργανώσεων από ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων της εξαφάνισης, σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

 Ο εθελοντικός μας οργανισμός στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει, λειτουργεί υπό τον συντονισμό του το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC) το οποίο εγκαινιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010 (http://www.hamogelo.gr/57.1/Kentro-Notioanatolikhs-Eyrophs-gia-thn-exafanish-koi-ekmetalleysh-poidion).


Ενημερωτικά, σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...