Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δράμα… ιδέσθαι!

Δράμα… ιδέσθαι!
Δεν έφτανε το σίριαλ με τον επενδυτή, ο ΑΕΚτζής έζησε και… δράμα!

Μια «Ένωση» που δεν βλεπόταν, κόλλησε στο 0-0 με τη Δόξα και της επέτρεψε να πάρει τον δεύτερο μόλις πόντο της στο πρωτάθλημα!

Η διαμάχη του Σιαλμά με το γκολ και το απίστευτο άγχος έπνιξαν την ομάδα του Κωστένογλου και την ανάγκασαν να νιώθει και τυχερή που η κεφαλιά του Τριποτσέρη στο 62' σταμάτησε στο δοκάρι.

Πώς έπαιξε

Την αναμενόμενη σύνθεση -βάσει απουσιών και όσων είχε δείξει στις προπονήσεις- παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Με τιμωρημένους, λοιπόν, τους Αραμπατζή, Καράμπελα, Μανωλά και Λυμπερόπουλο, ανέτοιμο τον Βάργκας και διαθέσιμους μόνο σε περίπτωση… ανάγκης τους Δέλλα και Λεονάρντο, ο τεχνικός της ΑΕΚ επανέφερε τον Κωνσταντόπουλο κι έδωσε ξανά φανέλα βασικού στους Αργυρίου και Ρίκκα.

Έτσι, το (διαφοροποιημένο) 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Γεωργέα, Κάλα, Κοντοέ και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Ρίκκα, στην τριάδα μπροστά τους οι Κλωναρίδης (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Σιαλμάς (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.



Σιαλμ-Αχ!

Ούτε πέντε λεπτά δεν χρειάστηκαν για να «ζωγραφιστεί» το σκηνικό του παιχνιδιού στο… απέραντο λευκό του ΟΑΚΑ. Όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ έκλεισε από νωρίς τη Δόξα. Όπως αναμενόταν, εκείνη πάρκαρε ό,τι είχε και δεν είχε μπροστά απ’ την εστία της. Όπως ΔΕΝ αναμενόταν, ωστόσο, η ελλιπής «Ένωση» είχε δυσκολίες στο πώς θα φτάσει με επικίνδυνες προϋποθέσεις μπροστά σε αυτή.

Ακόμα κι όταν εκλάμψεις φαντασίας, λοιπόν (κυρίως των Κάρλος-Κλωναρίδη) έβρισκαν χαραμάδες στο τείχος, πάντα κάτι γινόταν κι εκείνο έμενε όρθιο. Είτε η μπάλα έγλειφε τα δοκάρια (όπως στο σουτ του Μπέλεκ). Είτε κακοποιούνταν απ’ τον Σιαλμά (άχαστη κεφαλιά εξ επαφής). Είτε τον έκανε να τραβάει τα μαλλιά του (όταν σταματούσε σε σωτήριο τάκλιν του Τριποτσέρη προ κενής εστίας). Κάπως έτσι, η Δόξα έπαιρνε κουράγιο και η ΑΕΚ απόφαση ότι κανένα ματς δεν κερδίζεται με τη φανέλα.

Με τα… πόδια κουρασμένα και βαριά!

Όσο δυνατά είχε παραλείψει να μπει στο πρώτο μέρος, επέστρεψε από την ανάπαυλα η ΑΕΚ. Με τον Κωστένογλου, λοιπόν, να ρίχνει άρον άρον στο ματς τον Λεονάρντο και τον Γκερέιρο να επιστρατεύεται (αντί του Μάκου) για ν’ αναπληρώσει το έλλειμμα δημιουργίας στα χαφ, η «Ένωση» ήλπιζε ότι θα πετύχει το γκολ που θα ‘λυνε τα πόδια. Αμ δε…

Ακόμα και όταν δεν ήταν πολύ αργά, εκείνα έμοιαζαν ανεξήγητα (τόσο) βαριά. Πάλι καλά, δε, που ενώ οι «γιόμες» σφύριζαν από το 55’ κιόλας, η (παρόμοιας τροχιάς) κεφαλιά του Τριποτσέρη σταμάτησε στο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Ε, όταν και το κεφάλι του Βέρτζου μπήκε ηρωικά στην τροχιά της μπάλας (στο έμμεσο του Λεονάρντο) και τη σταμάτησε με αυτοθυσία πριν καταλήξει στα δίχτυα, ήταν φανερό πλέον πως το… κλήμα είχε στραβώσει αρκετά απόψε για να το φάει και η (τίμια) Δόξα.

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...