Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ –ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Αγαπητοί πρόεδροι
Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα, δεν υπάρχει περιθώριο για μικροπολιτική.
Επιβάλλεται, όμως , να βρει χώρο η πολιτική. Ο λαός δεν μας ψήφισε για να είμαστε θεατές των προβλημάτων του αλλά για να ανακαλύπτουμε, να απαιτούμε και να επιβάλλουμε λύσεις.
Ένα χρόνο από το ξεκίνημα του <<ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ>> στο Δήμο μας, είναι φανερό ότι η καθημερινότητα δε μπορεί να βρει το βηματισμό της.

Πιστεύουμε βαθιά ότι την κεντρική ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες , την έχει το μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Είναι συγκεντρωτικό , ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό.
Είχαμε καταψηφίσει τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, ακριβώς γιατί δημιουργούσε υπερσυγκέντρωση εξουσιών , έκλεισε τα Δημαρχεία  Βάρδας ,Ανδραβίδας ,Κυλλήνης και οδηγεί με σταθερό ρυθμό στον κλονισμό της πίστης των πολιτών στα οφέλη της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μην ξεγελιέστε. Κλειστό Δημαρχείο σημαίνει , κλειστή κοινότητα , κλειστά αυτιά και δεμένα χέρια. Το κλείσιμο Δημόσιων και κοινωφελών Υπηρεσιών είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα του μηνύματος που έστειλε ο Δήμαρχος με το συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας του.
Σαν παράταξη και σαν μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας –Κυλλήνης ,έχουμε επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα της λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων .Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή κωφεύουν και η εξαίρεση της βοήθειας που παρέχουν παρασκηνιακά στους προέδρους ορισμένοι Δημοτικοί παράγοντες από τη μία φανερώνει καλές προθέσεις , από την άλλη όμως αποδεικνύει τη δομική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής.
Σε έναν σύγχρονο Δήμο ο πρόεδρος της κοινότητας δε ζητάει χάρες , αλλά ζητά τα δικαιούμενα για τους πολίτες του. Η δική μας φιλοσοφία και πρόταση την οποία δημόσια καταθέσαμε προεκλογικά είναι μία. Αποκέντρωση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων που αφορούν στην καθημερινότητα , στις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες:
Α)  Άμεση θέσπιση και καταβολή της πάγιας προκαταβολής ώστε κάθε Δημοτική και Τοπική κοινότητα και κάθε πρόεδρος , να έχουν ένα ταμείο που θα τους επιτρέπει να δίνουν λύσεις χωρίς γραφειοκρατία και με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει
Β) Άμεση παραχώρηση χώρων στα παλιά Δημαρχεία για τις ανάγκες λειτουργίας των πολιτιστικών Συλλόγων και των εθελοντικών φορέων κάθε κοινότητας
Γ) Αλλαγή του Δημοκτόνου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών και αποκέντρωση Υπηρεσιών και γραφείων σε όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους , έτσι ώστε στην έδρα του Δήμου να παραμείνουν οι κεντρικές Υπηρεσίες Οικονομικών ,Διοίκησης, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας , γραφείο της οποίας θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα στη Βάρδα με αντικείμενο την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης
Αγαπητοί πρόεδροι , πρέπει με τη δράση σας να υπερασπιστείτε ανυποχώρητα τα δικαιώματά σας. Είμαστε στο πλευρό σας πέρα από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα και ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές του καθενός. Θέλουμε αυτοδιοίκηση και όχι μικρογραφία του Κράτους .Θέλουμε αποτελεσματικότητα και όχι γραφειοκρατία .Η Δημοτική πλειοψηφία κάνοντας κατάχρηση εξουσίας που της δίνει ο νόμος , κλείνει δρόμους αντί να ανοίγει και αυτό πρέπει να αλλάξει.
Καλή δύναμη
Για την παράταξη <<ΝΕΑ ΑΡΧΗ>>
Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...