Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ηλεία: Δύο συλλήψεις μεγαλοοφειλετών και έπονται και άλλες


Ηλεία: Δύο συλλήψεις μεγαλοοφειλετών και έπονται και άλλες
Οι δύο πρώτες συλλήψεις μεγαλοοφειλετών στην Ηλεία, είναι γεγονός από την Πέμπτη. Μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας όπου δεν είναι λίγα τα ονόματα αυτών που
χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο και δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν στην Ηλεία, άρχισαν οι κινήσεις της Αστυνομίας και όπως φαίνεται τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες, αφού πανελλαδικά φαίνεται πως σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους μεγαλοοφειλέτες.
Μετά την πρώτη σύλληψη για την οποία το ilialive.gr σας ενημέρωσε νωρίς το μεσημέρι, ακολούθησε αργά το απόγευμα ακόμα μια. Ο πρώτος επιχειρηματίας που χρωστά στο Δημόσιο από την Ηλεία, συνελήφθη λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Πέμπτης από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.
Ο 61χρονος εργολάβος δημοσίων έργων από τον Πύργο, σύμφωνα με πληροφορίες χρωστά στο Δημόσιο το ποσό των 308.843,38 ευρώ  και για τη σύλληψή του εκδόθηκε σχετική εντολή από τον Εισαγγελέα Ηλείας. Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι ο πρώτος μεγαλοοφειλέτης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όμως η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για την Παρασκευή και ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους και δεύτερη Εισαγγελική εντολή μετά από το σχετικό αίτημα της ΔΟΥ Πύργου και αφορούσε σε έναν 47χρονο επιχειρηματία επίσης από τον Πύργο, ο οποίος όμως σήμερα δεν έχει κάποια δραστηριότητα. Το ποσό που χρωστούσε από τα προηγούμενα χρόνια έφτανε τις 316.229 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με εντολή Εισαγγελέα και αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο 47χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...