Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ωμός εκβιασμός της Τρόικας στην Ελλάδα - Απαιτούν να ''θυσιάσουμε'' μισθούς, συντάξεις και δώρα για να τελειώσει το κούρεμα και το νέο δάνειο

- Γιατί το ΔΝΤ εμφανίζεται ανυποχώρητο σε “σκληρό PSI” με χαμηλό επιτόκιο
- Η τρόικα ζητά λουκέτο σε 100 φορείς με 10.000 απολύσεις
- Στο τραπέζι το ψαλίδισμα 13ου - 14ου μισθού, επικουρικές και μείωση μισθολογικού κόστους ΔΕΚΟ και τραπεζών

Λίγα 24ωρα πριν απο την ολοκλήρωση του PSI εκδηλώθηκε ωμός εκβιασμός απο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ το Ταμείο ζητά "σκληρό PSI" με χαμηλό επιτόκιο τα ταυτόχρονα απαιτεί συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και αιματηρή περικοπή συντάξεων, μισθών και δώρων ώστε να ανάψει το “πράσινο φως” στο νέο μνημόνιο και στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής η τρόικα έχει έξι βασικές απαιτήσεις. Όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που άρχισαν την Παρασκευή, τόσο με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, το ενδιαφέρον τους εστιάζεται κατα τρόπο σαφή και  κατηγορηματικό:
-στη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ,
-στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων,
-στην κατάργηση των ωριμάνσεων,
-στο ψαλίδισμα του 13ου και του 14ου μισθού,
-στο κλείσιμο κρατικών φορέων με απόλυση προσωπικού (8.000 με 10.000) και
-στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Οπως γράφει η εφημερίδα, η τρόικα επιδιώκει τα μέτρα αυτά να ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή και να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα από την υφιστάμενη κυβέρνηση.

Κατα τη συνάντηση, το Σάββατο, του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό εργασίας δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τα εργασιακά και τις επικουρικές συντάξεις,

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν λεπτομέρειες για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου και επανέφεραν όλα τα θέματα που έχουν θέσει κατά καιρούς, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων στις κατώτερες αμοιβές και του 13ου και 14ου μισθού. Επανέλαβαν δε, ότι θεωρούν τη μείωση του μισθολογικού κόστους προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, έθεσαν και το θέμα των εργασιακών σχέσεων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, όχι ως προς το ύψος των αμοιβών, αλλά ως προς κανονισμούς, όρους και σχέσεις εργασίας, όπως η αρχαιότητα, οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις, που πάντως αποτελούν όρους των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στην τρόικα παρουσιάστηκε το σχέδιο του Υπουργείου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Πρόκειται για τη μείωση κατά 10%, η οποία θα παραχωρηθεί σε εργοδότες εφόσον καταβάλουν μισθούς και εισφορές, μέσω του τραπεζικού συστήματος και είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών.

Η τρόικα δέχθηκε ότι το μέτρο μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και στη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης.


Διαβάστε
Εκβιασμός χρεοκοπίας από την τρόικα: Δεν παίρνετε το νέο δάνειο σωτηρίας αν δεν μειώσετε τις επικουρικές και αν δεν κόψετε τον 13ο και 14ο μισθό


Θρίλερ xωρίς τέλος με το κούρεμα - Γιατί έφυγε ο Νταλάρα

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...