Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα

Στις 14 Φεβρουαρίου

869:Πέθανε ο Κύριλλος, μοναχός, που μαζί με το Μεθόδιο εκχριστιάνισαν τους Σλάβους.

1349: 2000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη.

1477: Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθυνόταν Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο.

1824: Στάση των αντικυβερνητικών στην Τριπολιτσά, κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Διχασμού στην Επανάσταση. Νεκροί και από τις δύο πλευρές.

1884:Γεννήθηκε ο Κώστας Βάρναλης, έλληνας ποιητής και πεζογράφος. (Η αληθινή απολογία του Σωκράτη)

1896: Ο εβραίος δημοσιογράφος Τέοντορ Χερτζλ δημοσιεύει το μανιφέστο Der Judenstaat (Το κράτος των Εβραίων), σηματοδοτώντας την εμφάνιση του σιωνισμού.

1898: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γεωργίου Α' στην περιοχή του Αναλάτου (σημερινό Άγιο Σώστη).

1911: Γεννήθηκε ο Βίλεμ Γιόχαν Κολφ, ολλανδικής καταγωγής αμερικανός ιατρός, εφευρέτης του τεχνητού νεφρού.

1924: Η εταιρεία Computing Tabulating Recording Corporation (CTR) μετονομάζεται σε International Business Machines Corporation (IBM).

1944: Γεννήθηκε ο Καρλ Μπερνστάιν, δημοσιογράφος της Washington Post, που μαζί με τον συνάδελφό του Μπομπ Γουντγουόρντ αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, το οποίο οδήγησε σε παραίτηση τον αμερικανό πρόεδρο Ριτσαρντ Νίξον.

1977: Πέθανε ο Νίκος Καμπάνης, αθλητικός παράγοντας του Άρη Θεσσαλονίκης, κατά πολλούς ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και δημιουργός της μεγάλης ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας του 1970, μετά τον αλησμόνητο τελικό με τον ΠΑΟΚ (1-0).

1987: Πέθανε ο Κάρολος Κουν, έλληνας σκηνοθέτης του θεάτρου.


Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...