Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή επιστολή Παναγιωτόπουλου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου


giorgos_panagiotopoulos
Δελτίο Τύπου
Ανοιχτή επιστολή προς την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους πολιτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απευθύνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Γιώργος Παναγιωτόπουλος για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Σε αυτή αναφέρει τα εξής:
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, σε περιόδους κρίσης και ιδεολογικής σύγχυσης, που οι συνειδήσεις έχουν επικίνδυνα κλονιστεί και τα ιδανικά της φιλοπατρίας και της πίστης σε εθνικές αξίες έχουν ατονήσει, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης για ένα έθνος προβάλλει ως αξεπέραστη ανάγκη και προτεραιότητα.
Η Ελληνική επανάσταση του 1821, η βάση και το θεμέλιο του Νεότερου Ελληνισμού,  μέγιστο γεγονός του 19ου αιώνα, αποτελεί τη συγκλονιστική αποτύπωση της αδούλωτης ψυχής στο διάβα του χωρόχρονου, που σφράγισε τον εθνικό πλούτο, την ιστορική διαδρομή και τη φυλετική ταυτότητα.
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 περικλείει το μεγαλείο της εθνικής προγονικής κληρονομιάς και υψώνεται σε απαράμιλλο παράδειγμα, όπου πέρα από οικονομικά φαινόμενα, διαλάμπει ως κύρια πηγή της ιστορικής ζωής ενός λαού με υψηλό φρόνημα.
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 διανοίγει νέους ορίζοντες κατανόησης και πρόσληψης της ελευθερίας και είναι η βάση, που οριοθετεί το παρελθόν και το μέλλον μιας πατρίδας ακέραιας και αξιοπρεπούς, με Έλληνες πολίτες, ικανούς να ανταποκριθούν στα τοπικά, περιφερειακά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα.
Τον εορτασμό της ημέρας αυτής οφείλουμε όλοι να τον προασπίσουμε και να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν αρνητικές καταστάσεις, που θα εμποδίσουν τη διεξαγωγή της παρέλασης, προκαλώντας προβλήματα στη μαθητιώσα νεολαία.
Η έκφραση διαφορετικών απόψεων είναι πάντα καλοδεχούμενη σε πλαίσια που δεν προσβάλλουν τη συλλογική μνήμη του κάθε λαού. Σε πλαίσια, που προάγουν την αλλαγή μέσα από εποικοδομητικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας.
Οφείλουμε ΟΛΟΙ, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να προτρέψουμε τα παιδιά να συμμετάσχουν στην παρέλαση και σύσσωμοι να προστατεύσουμε την ημέρα εκείνη, αποτρέποντας, με την στάση μας, την καλλιέργεια ενός κλίματος εκφοβισμού, που στόχο έχει την αμαύρωση και τη βεβήλωση του εορταστικού κλίματος της 25ης Μαρτίου και την μη τέλεση των σχολικών παρελάσεων.
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς, Αγαπητοί συμπολίτες, σας καλώ όλους να τιμήσουμε με την παρουσία μας τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, διαφυλάττοντας το χαρακτήρα και το περιεχόμενο τους, διότι: ″Μόνο τα έθνη που δεν λησμονούν, συνεχίζουν να έχουν ιστορία. Μόνον τα έθνη, που έχουν συνείδηση του παρελθόντος, είναι και κατά το παρόν άξια της ιστορίας. Μόνον τα έθνη, που γνωρίζουν να αντλούν από τους θησαυρούς της μνήμης τους, βαδίζουν ισχυρά και αλώβητα προς το μέλλον″. Κ. Τσάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...