Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Λονδρέζες και… λιμάνι στη μάχη



«Πάμε στοίχημα ότι αυτή η αγωνιστική της Premiership έχει αγώνες για όλα τα γούστα;», είναι μία από τις σκέψεις που κάνουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου, βλέποντας τις σπουδαίες επικείμενες αναμετρήσεις του Σαββάτου.
ρο μέσω RSS 2.0. Μπορείτε να δώσετε μια απάντηση γι αυτό το άρθρο


Τα βλέμματα, φυσικά, μαγνητίζει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ για την 30η αγωνιστική, εκεί όπου πέρα από την αντιπαλότητα δυο συμπολιτισσών ομάδων, υπάρχουν και αντικρουόμενοι στόχοι. Οι «πετεινοί», με διαρκή σκαμπανεβάσματα τελευταία, βρίσκονται στην 4η θέση με 54 βαθμούς, έχοντας αφήσει οριστικά τα όποια σχέδια έκαναν για τίτλο και επιδιώκουν απλά να υπερασπιστούν το ένα από τα εισιτήρια για το Champions League της επόμενης περιόδου. Με μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία τους ματς και με εννιά αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε, φαίνεται ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ. Την πρώτη της ήττα με τον Ντι Ματέο στον πάγκο, γνώρισε την Τετάρτη η Τσέλσι στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι (2-1) και έσπασε έτσι ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Χάρη σ’ αυτό, πάντως, κατάφερε να βρίσκεται στο μείον τέσσερα από τη σημερινή της αντίπαλο και να δώσει στην αναμέτρηση αυτή το χαρακτήρα των… έξι βαθμών. Και οι δύο ομάδες παίζουν «ανοιχτά» και αυτό αναμένεται να συμβεί για ακόμη μια φορά, παρά τη σπουδαιότητα του αγώνα. Over.

Η έτερη Λονδρέζα υποδέχεται λίγο αργότερα την Άστον Βίλα και θα προσπαθήσει για ακόμη ένα παιχνίδι να επιβεβαιώσει την αγωνιστική ανάκαμψη, στην οποία βρίσκεται. Μοναδικά μελανά σημείο των «κανονιέρηδων» στη δίμηνη περίπου αυτή πορεία ξέφρενου ρυθμού στο πρωτάθλημα, ο αποκλεισμός από τη Σάντερλαντ για το κύπελλο και από τη Μίλαν για το Champions League. Ακόμη ένα τρίποντο πανηγύρισαν την Τετάρτη στην έδρα της Έβερτον (0-1). Σωμένη, αλλά χωρίς περαιτέρω βαθμολογικούς στόχους θεωρείται, μάλλον, η Άστον Βίλα, η οποία φιγουράρει στην 15η θέση της βαθμολογίας και προπορεύεται δέκα βαθμούς της επικίνδυνης ζώνης. Από την επτάδα Ευρώπης απέχει εννιά με επτά, όμως, ομάδες να μεσολαβούν. Μεγάλο κίνητρο το γόητρο, καθώς η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ που αντιμετωπίζουν είναι μια παραδοσιακή βρετανική δύναμη, πράγμα που από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ πιθανό να φύγουν με άδεια χέρια από το «Έμιρειτς», όμως το ενδεχόμενο να πετύχουν κάποιο τέρμα είναι ορατό. Goal/goal.

Premiership, στοίχημα κουπόνι και Λίβερπουλ πάνε συνήθως μαζί. Το συγκρότημα του Κένι Νταλγκλίς σε μία από τις συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια του γκέλες ηττήθηκε με 3-2 από την ΚΠΡ και είπε οριστικό αντίο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κατέκτησε το League Cup, βρίσκεται στα ημιτελικά του FA Cup και θέλει να βρεθεί και στο Europa League της περιόδου 2012-2013. Φιγουράρει στην 6η θέση και για να διατηρηθεί εκεί, ματς όπως το συγκεκριμένο με τη Γουίγκαν πρέπει να τα κερδίζει. Ακόμη ένας «τελικός» για τη Γουίγκαν, η οποία κοιτάει τους αντιπάλους της από τη 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα και του 22 βαθμούς. Έχει ξεκάθαρο στόχο να σωθεί και γι’ αυτήν τα πάντα στο εξής μετράνε. Προέρχεται από δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1), στην έδρα της Νόργουιτς και εντός έδρας με τη Γουέστ Μπρομ. Αουτσάιντερ στο ματς με την παρέα του Στίβεν Τζέραρντ, θα προσπαθήσει να κρατήσει αρχικά την ισοπαλία. Ένα γκολ έχει τις δυνατότητες να το πετύχει, αλλά λογικά θα δεχτεί κιόλας. Άλλο ένα goal/goal, λοιπόν.
Katerina Bititsiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...