Νοσοκομείο Πύργου: Δύο μήνες και 700.000 ευρώ για την αποκατάσταση - Τι άκουσαν από Τιμοσίδη, Καφύρας και Παρασκευόπουλος


Νοσοκομείο Πύργου: Δύο μήνες και 700.000 ευρώ για την αποκατάσταση - Τι άκουσαν από Τιμοσίδη, Καφύρας και ΠαρασκευόπουλοςΔελτίο Τύπου Π.Ε. Ηλείας
Συνάντηση είχαν την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος  με τον Υφυπουργό Υγείας
κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Νίκο Πολύζο και στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ, στους  οποίους  μετέφεραν την απαίτηση του Ηλειακού λαού για την άμεση αποκατάσταση των λειτουργιών του Νοσοκομείου του Πύργου.
Ο κ. Καφύρας και ο κ. Παρασκευόπουλος αφού περιέγραψαν την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο του Πύργου, παρέδωσαν το ψήφισμα της έκτακτης σύσκεψης που συνεκλήθη  την Πέμπτη  1η Μαρτίου 2012, στο οποίο παρουσιάζεται η κατάσταση, οι απόψεις και τα αιτήματα των φορέων και της κοινωνίας του Πύργου και της Ηλείας.
Κεντρικό θέμα των αιτημάτων που έθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και ο Δήμαρχος Πύργου  ήταν η άμεση χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας με την απαιτούμενη πίστωση προς το Νοσοκομείο του Πύργου, χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή.
Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, αφού άκουσε τους εκπροσώπους της Ηλείας, ανέφερε ότι πρεπει να  επιταχυνθούν  οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας του νοσοκομείου Πύργου και  έκανε αποδεκτή την πρόταση των εκπροσώπων της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες με φορέα υλοποίησης το Νοσοκομείο Πύργου, η Διοίκηση του οποίου, κατά περίπτωση, είτε θα επεκτείνει τις συμβάσεις συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του είτε θα προβεί σε απ’ ευθείας αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς με γνώμονα  την ταχύτερη υλοποίηση των εργασιών αποκατάστασης και επισκευής.
Προς τούτο ο  Υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης και έδωσε εντολή  στον  Γ.Γ. του υπουργείου Ν. Πολύζο να εκδώσει και υπογράψει την σχετική απόφαση εντολή προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου. Η εκτιμώμενη δαπάνη είναι περί τις 700.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την επιτροπή πραγματογνωμόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τα πορίσματα της οποίας θα ληφθούν υπ’ όψη κατά τη διαδικασία της εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης. Τα τεχνικά στελέχη-ομαδα εργου  της ΔΕΠΑΝΟΜ υπεύθυνοι για το Νοσοκομείου Πύργου  θα βρεθούν την Δευτέρα 05.03.2012 στον Πύργο για να συνεργαστούν με το ΤΕΕ αλλα και να συνδράμουν στην ταχεία διεκπεραίωση των εργασιών.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω και καθώς το σύνολο σχεδόν των μηχανημάτων, που υπέστησαν βλάβες από τις πλημμύρες, επιδέχεται επιτόπια επισκευή, εκτιμάται ότι ο συνολικός χρόνος για την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου δεν θα υπερβεί τους δυο μήνες, ενώ ενδέχεται από το  Σαββάτο  03.03.2012 κιόλας να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου.
Το πιο σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάζουν μόνο δυο μηχανήματα, τα οποία θα σταλούν για επισκευή στις μητρικές εταιρίες κατασκευής τους στην Ιταλία, ωστόσο και κατά τις εκτιμήσεις των στελεχών της ΔΕΠΑΝΟΜ το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα (αυτό των δύο μηνών )της τελικής αποκατάστασης.
Εξ άλλου έγινε γνωστό ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  και ο Δήμος Πύργου ανέλαβαν την ευθύνη να προβούν άμεσα από κοινού στην εκπόνηση μελέτης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νοσοκομείου και της ευρύτερης περιοχής του ώστε με την υλοποίησή της να αποφευχθούν παρόμοια καταστρεπτικά φαινόμενα.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης εκ μέρους της ΔΕΠΑΝΟΜ ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καπελώνης Κων/νος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Φωτάκης Ιωάννης και τα τεχνικά στελέχη-ομαδα εργου  της Εταιρίας υπεύθυνοι για το Νοσοκομείου Πύργου καθώς και οι εκπρόσωποι της κίνησης «Προστασία της Ηλείας» κ. Χήνος & Δούνιας.
Καφύρας - Παρασκευόπουλος: Θετική εξέλιξη
Θετική χαρακτήρισαν τη χθεσινή εξέλιξη ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος σε κοινή δήλωσή τους αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας. «Πρόκειται για ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το οποίο μας δίνει ένα ορατό σημάδι για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου και το τέλος της ταλαιπωρίας που υφίστανται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας», ανέφεραν οι δυο άνδρες.
«Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ο Δήμος Πύργου θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και την πρόοδο των εργασιών και θα είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε τις εργασίες αποκατάστασης», καταλήγει η κοινή δήλωση των κ.κ. Καφύρα και Παρασκευόπουλου.
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ