Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

97,33% ο Βενιζέλος - Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα τωv


- Αναλυτικά τα νούμερα της καταμέτρησης
- Βενιζέλος: "Συγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος"
- Δείτε όλη τη δήλωση του Βενιζέλου - ΒΙΝΤΕΟ

Με καταμετρημένο το 75,91% των ψήφων, το ποσοστό του Βενιζέλου ανέρχεται στο 97,33%. Μέχρι στιγμής το ποσοστό που έχει καταμετρηθεί αντιστοιχεί σε 180.714 ψήφους. Όπως φαίνεται τα νούμερα ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αφού υπολογίζεται πως οι ψηφοφόροι θα αγγίξουν τους 240.000.

Σύμφωνα με την επιτροπή, αναλυτικά τα νούμερα έχουν ως εξής:

Καταμετρημένες ψήφοι 180.714 εκ των οποίων 175.884 υπέρ του Βενιζέλου, 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα.

Συγκεκριμένα, στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 14.010 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 13.770 ψήφους και βρέθηκαν 191 λευκά και 49 άκυρα ψηφοδέλτια. Στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 7.575 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 7.487 και βρέθηκαν 69 λευκά και 19 άκυρα ψηφοδέλτια. Και στις δύο περιφέρειες συνολικά ψήφισαν 21.497. Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης είχαν ψηφίσει 65.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στην Κρήτη με 98% εκλέγεται ως νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με τα αποτελέσματα απο τους Νομούς Χανίων, Ρεθύμνου,Ηρακλείου και Λασιθίου. Συνολικά ψήφισαν 18.649 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ απο τους οποίους οι 18.311 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και οι 338 έρριξαν λευκό ή άκυρο.

Αναλυτικά:

Νομός Χανίων
Ψήφισαν 4.483. Ευάγγελος Βενιζέλος 4.440 (99%). Λευκά - άκυρα 28

Νομός Ρεθύμνου
Ψήφισαν 2.883. Ευάγγελος Βενιζέλος 2.838 (98%). Λευκά - άκυρα 45

Νομός Ηρακλείου
Ψήφισαν 8.957. Ευάγγελος Βενιζέλος 8.733 (97%). Λευκά - άκυρα 197.

Νομός Λασιθίου
Ψήφισαν 2.326. Ευάγγελος Βενιζέλος 2.300 (99). Λευκά - άκυρα 26

Στη Σάμο, προσήλθαν στις κάλπες που στήθηκαν μόλις 603 φίλοι του ΠΑΣΟΚ όταν στις εκλογές του 2007 είχαν ψηφίσει 3.000.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο ημίχρονο του ντέρμπι έφτασε στην Ιπποκράτους και δήλωσε  «Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας, ταυτόχρονα συγκινημένος από την συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου από την βάση.

    Ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την συμμετοχή των απλών πολιτών προσθέτοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι που νιώθουν την κρίση στο πετσί τους, ξέρουν πως το ΠΑΣΟΚ έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα δίνει τον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.

    Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν, τους απόδημους Έλληνες καθώς και τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη αλλά και την σημερινή δήλωση στήριξης της νέας ηγεσίας του Κινήματος.

    Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι οι σημερινές εσωκομματικές διαδικασίες, τις οποίες χαρακτήρισε «μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας», έστειλαν το μήνυμα πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και πως είναι εφικτός ο στόχος για «πρωτιά» στις εθνικές εκλογές, έτσι ώστε το Κίνημα να έχει καταλυτικό λόγο στις εξελίξεις.

    Πρόσθεσε ότι ο λαός θέλει ασφάλεια και σταθερότητα, γνώση της αλήθειας και συναίσθηση ότι οι θυσίες κατανέμονται δίκαια, συμπληρώνοντας ότι ο λαός θέλει ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση.

    Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση των διαπραχθέντων λαθών και ότι είναι γνώστης της δυσαρέσκειας, της πίκρας, και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, προσθέτοντας από την άλλη ότι η Ελλάδα έχει και πάλι ελπίδα υπό την προϋπόθεση να γίνει πολύ δουλειά από όλους.

    Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μιας συλλογικής προσπάθειας, από την οποία δεν θα μείνει εκτός ουδείς, για την ανασυγκρότηση της παράταξης και της χώρας».





Αύριο Δευτέρα, στις 12:00 ο Ευ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Κ Παπούλια, στις 13:00 με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου και στις 15:00 με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για να γίνει η τελετή παράδοσης- παραλαβής. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά τις απογευματινές ώρες.

Στο μεταξύ στην Ιπποκράτους, τίποτα δε θύμίζε εσωκομματικές εκλογές. Ελάχιστος κόσμος ήταν συγκεντρωμένος στο γραφείο του Βενιζέλου στον 3ο όροφο και αυτός περιοριζόταν στο επιτελείο του και τους βουλευτές που τον στηρίζουν όπως ο κ. Μίχας, Πρωτόπαπας, Καρύδης, Καρτάλης κ.α  Επίσης ο Γ. Παπανδρεου ήταν στο γραφείο του στον 6ο όροφο, και κατά την αποχώρησή του γύρω στις 21:00 πέρασε και από την αίθουσα Τύπου για να χαιρετήσει τους δημοσιογράφους, τους οποίους πληροφόρησε για την αυριανή διαδικασία στην Ιπποκράτους. Λίγο πριν τις 22:00 αποχώρησαν όλοι από τα κεντρικά γραφεία του κινήματος μαζί και ο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Λίγο πριν αποχωρήσει είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...