Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Μ. Κατρίνης:Αναγκαία η μείωση δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών για  τις πυρόπληκτες επιχειρήσειςΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ
                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ»
Η υπαγωγή της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει η νομοθεσία (Ν.3601/2007 και Ν.4021/2011),ήταν γνωστή από καιρό στη Διοίκηση της Τράπεζας, δημιούργησε όμως εύλογες ανησυχίες στους καταθέτες, τους  πελάτες και τους εργαζόμενους της Τράπεζας.

Ο κ. Κατρίνης επικοινώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Βενιζέλο  και με τον Δοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο , ζητώντας τους να μη θιγούν οι καταθέσεις των αποταμιευτών ,όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση  της PROTON BANK. Στην περιπτώση αυτή διασφαλίστηκαν όλες οι καταθέσεις και όχι μόνο αυτές ως 100.000 ευρώ ανά καταθέτη οι οποίες  καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).
Όπως διαβεβαίωσε η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπ.Οικονομικών, διενεργείται άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα.Σε κάθε περίπτωση , θα ληφθεί μέριμνα – σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών – ώστε να μη θιγούν στο ελάχιστο οι καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...