Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δάφνη Αμαλιάδας: Καταγγελίες για λαθρανασκαφές στην ΝΕΤ


Δάφνη Αμαλιάδας: Καταγγελίες για λαθρανασκαφές στην ΝΕΤΜετά το πρόσφατο περιστατικό λαθρανασκαφών στην περιοχή της Βαρβάσαινας, εκεί που όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων είχε βρεθεί και ο «λέοντας της Βαρβάσαινας», ένα ακόμα
Δάφνη Αμαλιάδας: Καταγγελίες για λαθρανασκαφές στην ΝΕΤΔάφνη Αμαλιάδας: Καταγγελίες για λαθρανασκαφές στην ΝΕΤπαρόμοιο συμβάν έρχεται να προκαλέσει περαιτέρω ανησυχία στην Ηλεία. Στη Δάφνη Αμαλιάδας, στην περιοχή που δεσπόζει ένα περίφημο μυκηναϊκό νεκροταφείο οι κάτοικοι περιφρουρούν το χώρο λόγω των επαναλαμβανόμενων  λαθρανασκαφών. Δάφνη Αμαλιάδας: Καταγγελίες για λαθρανασκαφές στην ΝΕΤΤο θέμα αναδείχθηκε πανελλαδικά χθες το πρωί στη Δημόσια Τηλεόραση της ΝΕΤ στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» από τον ανταποκριτή στο νομό δημοσιογράφο Γιώργο Μαρινόπουλο. Ο πρόεδρος του χωριού Μιχάλης Προκόπης, ο κάτοικος της περιοχής Γιάννης Γκουβέρος και άλλοι κάτοικοι βρέθηκαν στο σημείο των λαθρανασκαφών – από όπου έγινε ζωντανά το ρεπορτάζ, για να μιλήσουν για τους αρχαιοκάπηλους που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους μυκηναϊκούς τάφους της Δάφνης.
Το φαινόμενο δεν είναι νέο, επικρατεί αρκετά χρόνια και προκαλεί αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, που ζητά την προστασία του αρχαιολογικού μας πλούτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Μάλιστα ο κ. Γκουβέρος τόνισε πως ακόμα και πυροβολισμοί, έχουν υπάρξει μέσα στη νύχτα, για εκφοβισμό την ώρα που ο ίδιος και η σύζυγός του περνούσαν από το σημείο για να μεταφέρουν το μελίσσι που διατηρούν.
Ο Γιώργος Μαρινόπουλος έθιξε ακόμα και το θέμα της μεταφοράς 14 εργατών από την Αρχαία Ήλιδα για να αναλάβουν στην Αρχαία Ολυμπία καθήκοντα φυλακτικού προσωπικού, θέμα που είχε αναδείξει και το ilialive.gr πριν από λίγες ημέρες. Και έκλεισε το ρεπορτάζ, λέγοντας πως «εδώ που έφτασαν τα πράγματα, τις ανασκαφές πλέον στην Ηλεία και σε όλη τη Χώρα δεν τις κάνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες αλλά  κάποιοι άλλοι».
Δείτε το βίντεο της ΝΕΤ ΕΔΩ
ilialive.gr - ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...