Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Σωματείο Εργαζομένων εις Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάστρου και Περιφερείας Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Νομού Ηλείας

08/03/2012

Σωματείο Εργαζομένων εις Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάστρου και Περιφερείας

Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Νομού Ηλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αν και καθυστερημένα, οφείλουμε να απαντήσουμε αποκαθιστώντας την αλήθεια σε δημοσιεύματα που έγιναν σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης  του Νομού μας τις προηγούμενες μέρες.
Τα δημοσιεύματα αφορούσαν ανοιχτή πρόσκληση της «Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηλείας» όπου «καλούσε» τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ηλείας στην Γενική Συνέλευση των Σωματείων μας που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Ηλείας την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Η εν λόγω επιτροπή την οποία δεν γνωρίζουμε - και ουδεμία σχέση έχουν τα Σωματεία μας με αυτήν - παρανόμως δημοσίευσε πρόσκληση στα μέσα ενημέρωσης του Νομού μας. Κανένα φυσικό πρόσωπο, τυπικός ή άτυπος φορέας δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα από την στιγμή που δεν του έχει ανατεθεί από τις Διοικήσεις των Σωματείων μας.
Η συγκεκριμένη επιτροπή η οποία δηλώνει ότι «συμμετέχει στο ΠΑΜΕ» σκοπό είχε όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της «να δώσει την δική της αγωνιστική απάντηση» και «να πιέσει τις ηγεσίες των δύο σωματείων» στις αποφάσεις που θα λάβουν. Οι εν λόγω κύριοι πρέπει να μάθουν ότι οι «αγωνιστικές απαντήσεις» δεν δίνονται στους συνάδελφούς τους, εκτός και αν οι συνάδελφοι τους είναι ο στόχος στους αγώνες τους. Στην Δημοκρατία δεν ασκούμε πιέσεις στους συναδέλφους για την λήψη αποφάσεων, εκφράζουμε με επιχειρήματα τις απόψεις μας και με ψηφοφορία λαμβάνονται οι αποφάσεις, πιέσεις ασκούν όσοι δεν έχουν επιχειρήματα και αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν φασιστικά, δικτατορικά και τρομοκρατικά μέσα επιβολής των απόψεων τους, και αυτοί που έχουν συνηθίσει να καταφεύγουν σε τέτοια μέσα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το δηλώσουν και δημόσια. Η εν λόγω επιτροπή αμαθής σε δημοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να μάθει ότι στις Γενικές Συνελεύσεις οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από τις «ηγεσίες» των Σωματείων, αλλά από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.
Η δημοσίευση της πρόσκλησης δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο ένα φιάσκο και ένα παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά της Επιτροπής Φάντασμα, και πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την στιγμή που μόνο διαβάσαμε την ύπαρξη της και ποτέ δεν την είδαμε.
Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι τα Σωματεία μας δεν έχουν καμία σχέση με την εν λόγω επιτροπή φάντασμα.
Απαιτούμε να μην χρησιμοποιηθούν ξανά τα ονόματα των Σωματείων μας και οι προσπάθειες που κάνουμε αυτή την δύσκολη εποχή για τον κλάδο μας για να παίξουν κάποιοι πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων εις βάρος των Σωματείων μας και κυρίως εις βάρος των εργαζομένων που τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και τους αντεργατικούς νόμους.

Παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε το παραπάνω κείμενο.


Σωματείο Εργαζομένων
εις Τουριστικές Επιχειρήσεις
Κάστρου και Περιφερείας   

   Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων
και Επισιτισμού
Νομού Ηλείας   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...