Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Νίκη και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στο Καζάν


Επιβλήθηκε της Ούνιξ με 68-63

Πολίτικο γλυκό ετοιμάζεται να κεράσει τους φίλους του ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Ούνιξ στο Καζάν με 68-63 και εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον έβδομο όμιλο θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας πλεονέκτημα έδρας βλέποντας ξεκάθαρα το Final 4 της Πόλης. Κλειδί η άμυνα για τους «πράσινους», που δίνουν τα δύο πρώτα ματς στο ΟΑΚΑ, στις 20 και 22 Μαρτίου.

Φουλ της επίθεσης

Με πεντάδα-έκπληξη άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός. Έξω Διαμαντίδης, έξω Σάτο, έξω Μπατίστ, και μέσα ο ξεχασμένος Μάριτς, ο Σμιθ που προερχόταν από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού, καθώς και οι Λόγκαν, Καλάθης και Περπέρογλου. Με μοχλό στην επίθεση τον Αμερικανό γκαρντ, οι «πράσινοι» έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, ωστόσο ήταν ευάλωτοι στην επίθεση, όπου η Ούνιξ με τους ΜακΚάρτι (που έκανε και δύο εντυπωσιακές τάπες στον Μάριτς) και Γουίλκινσον έβρισκε λύσεις διατηρώντας το προβάδισμα, 12-10. Το τρίτο φάουλ του Τζαβάι μετά από τριάμισι αγωνιστικά λεπτά, σε συνδυασμό με τη σταδιακή είσοδο των Διαμαντίδη και Μπατίστ, αλλά και τη βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς των «πράσινων» έφεραν τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού (12-13 και 14-17). Με τον 35άρη ΜακΚάρτι να συνεχίζει να κάνει θραύση η Ούνιξ πήρε προσωρινά το προβάδισμα (21-19), αλλά το τρίποντο του Γιασικεβίτσιους ολοκλήρωσε ιδανικά το πρώτο δεκάλεπτο για τους φιλοξενούμενους (21-22).

Ό,τι έχτιζε, το γκρέμισε

Οι γηπεδούχοι είδαν και τον (αμφίβολο μέχρι το τζάμπολ) Βερεμένκο να φορτώνεται με τρίτο φάουλ στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός ορθώνοντας αμυντικό τείχος απέναντι στους άστοχους παίκτες του Πασούτιν και συνεχίζοντας να είναι παραγωγικός στην επίθεση, έφτασε να προηγείται με 30-21 χάρη σε γκολ-φάουλ του Βουγιούκα (που όμως αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο αμέσως μετά). Η Ούνιξ χρειάστηκε 4:30 λεπτά για να… κουνήσει το διχτάκι στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά οι «πράσινοι» με δημιουργό τον Διαμαντίδη κι εκτελεστές τους Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους έφτασε στο +11 (29-40). Ό,τι έχτιζε ο Παναθηναϊκός το γκρέμισε στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του ημιχρόνου, όταν δέχτηκε με δύο τρίποντα του Ντόμερκαντ (ένα άμεσο κι ένα με τρεις βολές σε «νεκρό» χρόνο) κι ένα του Γουίλκινσον, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα (38-40).

Αν ήταν πιο εύστοχος…

Οι φωνές του Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια για τη χαλάρωση στο φινάλε του πρώτου μέρους είχαν αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση, αλλά κρατώντας για περισσότερα από τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ τη ρωσική ομάδα, ξέφυγε με έξι (38-44). Θα μπορούσε να είχε αυξήσει πολύ περισσότερο το προβάδισμά του αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχος, αλλά αντ’ αυτού η Ούνιξ με τον Βερεμένκο δεν επέτρεπε στους πρωταθλητές Ευρώπης να ξεφύγουν. Η αποβολή του Λευκορώσου ένα λεπτό πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καλό νέο, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κλείσουν την περίοδο με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων (48-52).

Θρίλερ μέχρι τέλους

Με… κρυφό όπλο τον Άλεξ Μάριτς, που πέτυχε έξι συνεχείς πόντους, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τον έλεγχο του ματς και έφτασε στο +8 (63-55) στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Ωστόσο, ένα ακόμη κακό διάστημα έδωσε τη δυνατότητα στην Ούνιξ να πλησιάσει, μειώνοντας στο καλάθι (61-63), τρία λεπτά πριν το φινάλε. Το τρίποντο του Καϊμακόγλου 1:14 για το τέλος έφερε τον Παναθηναϊκό στο +5 (61-66), Ντόμερκαντ και Γουίλκινσον αστόχησαν σε διαδοχικές προσπάθειες για τρεις και η νίκη δεν χανόταν πλέον.

Ο Παναθηναϊκός με το τελικό 68-63 εξασφάλισε την πρωτιά στον έβδομο όμιλο, απέφυγε νέο συναπάντημα στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα και αντ’ αυτής (που θα αντιμετωπίσει την Ούνιξ με πλεονέκτημα έδρας) θα βρει στο δρόμο του τη Μακάμπι Τελ Αβίβ των Σχορτσανίτη και Παπαλουκά έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Τα δύο πρώτα ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ στις 20 και 22 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια η σειρά θα μεταφερθεί στο Ισραήλ.



Δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52, 63-68.

Ούνιξ:
(Πασούτιν): Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 7, Σαβρασένκο, ΜακΚάρτι 11, Τζαβάι 10, Ντόμερκαντ 19, Γουίλκινσον 10.

Παναθηναϊκός: (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 2, Καλάθης, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 8, Γιασικεβίτσιους 10.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Λάτισεφς (Λετονία).

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...