Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στηρίζουν το «κίνημα της πατάτας» Συνασπισμός και Δημοκρατική Αριστερά

Για ακτιβιστική κίνηση κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ

Την υποστήριξή τους στο «κίνημα της πατάτας» εκφράζουν με ανακοινώσεις τους, ο Συνασπισμός και η Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, «οι πρωτοβουλίες άμεσης διάθεσης αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο το διαχρονικό καθεστώς ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων, των επιχειρήσεων τροφίμων και αλυσίδων Super Market και των καρτέλ» και αποτελούν «λαμπρό παράδειγμα αυτοοργάνωσης που αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες των παραγωγών και των πολιτών για να παρακάμψουν τους κάθε λογής μεσάζοντες και κυκλώματα».

Ο Συνασπισμός, κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την αποσάθρωση των αγροτικών συνεταιρισμών» και καλεί σε «λαϊκή αντίσταση και ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της και των συμμάχων της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά χαρετίζει το «κίνημα της πατάτας» ως μία ακτιβιστική κίνηση η οποία αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα. «Φέρνει στο προσκήνιο την γκρίζα ζώνη των τιμών των προϊόντων» και «θέτει την πολιτεία προ των ευθυνών της», αφού μέχρι σήμερα, «δεν κατάφερε να ελέγξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τα καρτέλ, τον ανταγωνισμό».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «μια νέα ισορροπία θα πρέπει να επιτευχθεί ανάμεσα στην αμοιβή του κόπου του παραγωγού που παράγει ποιότητα και συνεταιρίζεται και στο διαθέσιμο από τον καταναλωτή εισόδημα. Στο πλαίσιο αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο, υποβοηθώντας στην άμεση επαφή παραγωγών και καταναλωτών επ΄ ωφελεία και των δυο μερών». 
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...