Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πύργος: Νέα σύλληψη 23χρονης για χρέη προς το δημόσιο

Νέα σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο έγινε σήμερα στον Πύργο, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας "συνελήφθη από αστυνομικούς της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου μια 23χρονη για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της 23χρονης η οποία είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 220.337,58 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Μετά τη διαδικαδασία αφέθηκε ελεύθερη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr τόσο η χθεσινή όσο και η σημερινή σύλληψη αφορούσαν σε επιχειρηματίες που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση των χρεών τους και έτσι η διαδικασία αυτή τη σύλληψης γίνεται χωρίς ουσία.
Κατά άλλες πληροφορίες πολλές κατασκευαστικές εταιρίες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα χρεών από τη στιγμή που το Δημόσιο δεν έχει προβεί σε πληρωμές έργων, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι οι κατασκευαστές και κυρίως οι ιδιοκτήτες μικρών εταιριών να εμφανίζονται ως οφειλέτες του Δημοσίου - κυρίως ως προς το ΦΠΑ, την ώρα που το Δημόσιο τους χρωστά χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...