Οι Ιππότες επιστρέφουν . . . στο Κάστρο Χλεμούτσι

ippotesΚάτι ξεχωριστό, αναμένεται να συμβεί στο Κάστρο Χλεμπούτσι, στο πλαίσιο του 3ου Μεσαιωνικού  Διημέρου. . .  Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2012, Οι Ιππότες
επιστρέφουν ! Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» και την Ομάδα Ιστορικών Αναβιώσεων «Ritter hellas».
Ουσιαστικά πρόκειται για την αναβίωση Μεσαιωνικών δρώμενων και αναπαραστάσεων ενώ θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη παρέλαση των Ιπποτών. Τις εκδηλώσεις αναμένεται να παρακολουθήσει και φέτος πλήθος κόσμου.
Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης ‘Ritter Hellas’ έχει ως σκοπό να φέρει στο φως τις σπουδαιότερες στιγμές της Μεσαιωνικής Ιστορίας της Ελλάδος, τόσο για την επιμόρφωση, όσο και για την ψυχαγωγία του Ελληνικού (και όχι μόνο) κοινού.
Μέσα από μία σειρά ιστορικών δρώμενων και αναπαραστάσεων, η ομάδα στοχεύει στο να παρουσιάσει στο κοινό τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και τα Ιπποτικά ιδεώδη των ανθρώπων που έζησαν και πολέμησαν στα Κάστρα της πατρίδος μας, κατά την παραπάνω ιστορική περίοδο.
Αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορική αξία, όχι μόνο των ερειπίων και των κτισμάτων μιας τοποθεσίας, αλλά και της ποιότητας των ανθρώπων που έζησαν ή φιλοξενήθηκαν σε αυτά και προσέφεραν με τους αγώνες και τους μόχθους τους, ο καθείς, από ένα λιθαράκι στην ιστορία των οχυρώσεων του Ελλαδικού χώρου, υπενθυμίζοντας στον επισκέπτη ότι δεν είναι απλά και μόνο θεατής ενός νεκρού μνημείου αλλά ένας ζωντανός παράγοντας, όπου με τη συμμετοχή του μπορεί να δώσει πνοή στη ζωή ενός τόπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ