Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κάστρο Χλεμούτσι Παλαιολόγεια 2012-05-26

Επιμνημόσυνη δέηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στο Κάστρο Χλεμούτσι τα «Παλαιολόγεια 2012» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κάστρου  
«Ο Παλαιολόγος» μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
Η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί με την τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης χωροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» κ. Σωτήρης Νικολουτσόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κάνοντας παράλληλα και την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης , Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στο οποίο εντάσσεται η παραπάνω εκδήλωση, ενώ η επίσημη παρουσίαση  του Φεστιβάλ θα γίνει στις 25 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία όλων των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.


 Στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης όπου στην ομιλία του «Με τα φτερά της Ιστορίας και του Θρύλου» τίμησε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Ελληνικού έθνους. Για την αποφράδα εκείνη μέρα, τον μαρμαρωμένο βασιλιά αλλά και την σχέση του με το Χλεμούτσι μίλησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος και



 
ο Καθηγητής Φιλόλογος, Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας.






Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα που απήγγειλαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου και άλλων φορέων της περιοχής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Δημήτριος, ο επικεφαλής την μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιωτόπουλος Γιώργος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γρηγόρης Πόπορης και Χρήστος Παλαιολόγος, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Κορομηλάς και Βασίλης Αρβανίτης αντίστοιχα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και γνωστός μουσικοσυνθέτης κ. Γιώργος Βούκανος ο Διοικητής του Α.Τ. Λεχαινών κ. Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο Υποπυραγός της Π.Υ. Λεχαινών κ. Τσίγκανος Νικόλαος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και αρκετός κόσμος.
Φωτορεπορτάζ : Στάθης Αρβανίτης {{εφ.Παλαιολόγος }}
 https://www.facebook.com/opalaiologos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...