Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Eurovision: Νικήτρια η Σουηδία, 17η η Ελλάδα (vision)

eurovisionΗ Σουηδία και το τραγούδι Euphoria κυριάρχησαν στον 57ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ το Σαββάτου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η Ελλάδα
και η Ελευθερία Ελευθερίου με το τραγούδι Aphrodisiac απέσπασαν 64 βαθμούς και κατέλαβαν την 17η θέση, ενώ η Κύπρος και η 
Ήβη Αδάμου με το La La Love πήραν 65 βαθμούς και βρέθηκαν στη 16η θέση.

Η μεγάλη βραδιά του αγαπημένου τηλεοπτικού προγράμματος της Ευρώπης, όπου συμμετείχαν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους ημιτελικούς και οι 6 που προκρίθηκαν απευθείας σε αυτόν ( Big 5 και η διοργανώτρια  χώρα), ξεκίνησε στις 22:00.

Περισσότεροι από 130 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το διάρκειας 3,5 ωρών πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται και εκτός της Γηραιάς Ηπείρου σε Αυστραλία, Ιαπωνία και αλλές χώρες ανά την υφήλιο,  ενώ οι συμμετέχοντες στην τηλεψηφοφορία ξεπέρασαν τα 10 εκκατομύρια.

Το ολοκαίνουργιο Crystal Hall είναι ο χώρος που φιλοξένησε περισσότερους από 17.000 θεατές ενώ για πρώτη φορά το green room στο οποίο περιμένουν οι καλλιτέχνες βρισκόταν μέσα στην αρένα του σταδίου. Η τηλεοπτική κάλυψη έγινε με 25 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ενώ ο φωτισμός αποτελείτο από 2.500 φωτιστικά στοιχεία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού αυτός ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, αφού το Μπακού αποτελεί το ανατολικότερο σημείο που έχει φιλοξενήσει ποτέ τον θεσμό, ο οποίος μεταδίδεται πάντα την ίδια ώρα( 9 κεντρικής Ευρώπης και 10 Ελλάδας).

Η Σουηδία ήταν εξ αρχής το μεγαλό φαβορί, με την Loreen και το  Euphoria να σαρώνουν τα ευρωπαϊκά charts, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...