Ηλεία: Απίστευτο!... Ήρθαν τα βιβλία για το επόμενο έτος!

Ηλεία: Απίστευτο!... Ήρθαν τα βιβλία για το επόμενο έτος!

Μάθημα φαίνεται πως έγινε στο υπουργείο Παιδείας το περσινό «πάθημα» με την καθυστέρηση αποστολής των βιβλίων στους μαθητές, οι οποίοι κατέληξαν να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες μέχρι και τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο σε κάποιες περιπτώσεις. Έτσι, πριν χτυπήσει το κουδούνι λήξης της φετινής χρονιάς, ο κύριος όγκος των βιβλίων βρίσκεται ήδη στα Κέντρα Διανομής.

Η συνέπεια του υπουργείου Παιδείας, δεδομένης της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας, μπορεί αυτή τη φορά να χαρακτηριστική υποδειγματική, τουλάχιστον στο θέμα της αποστολής των βιβλίων, για την επόμενη σχολική χρονιά. Ήδη από την Πέμπτη, οι υπεύθυνοι των δυο Κέντρων Διανομής Βιβλίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στον Πύργο (λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑΛ) και στην Αμαλιάδα (2ο ΕΠΑΛ) έχουν παραλάβει τον κύριο όγκο των βιβλίων για την επόμενη σχολική χρονιά. «Είναι η πρώτη παραλαβή, η οποία περιελάμβανε τον κύριο όγκο των βιβλίων και είμαστε σε συνεργασία με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Βένδρα, προκειμένου να ξεκινήσει και η διανομή τους στα σχολεία. Θα υπάρξει επικοινωνία με τους διευθυντές, οι οποίοι θα έρθουν να παραλάβουν τα βιβλία των σχολείων τους, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Αυτό πιθανότατα να γίνει την επόμενη Πέμπτη», εξηγεί ο υπεύθυνος του Κέντρου Διανομής Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή  αποστολή διαφέρει από τις προηγούμενες, καθώς τα βιβλία έφτασαν δεματοποιημένα σε παλέτες για κάθε σχολείο ξεχωριστά. Ο αριθμός των βιβλίων που  περιλαμβάνει κάθε δέμα, το οποίο έχει και την «ταυτότητα» του κάθε σχολείου, είναι μεγαλύτερος του αριθμού των μαθητών του ? σύμφωνα με τις καταστάσεις από το ηλεκτρονικό σύστημα survey του υπουργείου Παιδείας ? κατά 3%.
Πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς θα υπάρξει μια ακόμα παραλαβή βιβλίων, όσα δηλαδή δεν έφτασαν προχτές, ενώ άμεσα θα γίνει και η διανομή τους στα σχολεία.


Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Περισσότερα στην ΠΑΤΡΙΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ