Δήμοι Ηλείας: Θηλιά τα χρέη τους




Δήμοι Ηλείας: Θηλιά τα χρέη τουςΧρέη πολλών εκατομμυρίων βαρύνουν το τελευταίο διάστημα τους δήμους της Ηλείας, οι οποίοι πλέον έχουν «σηκώσει τα χέρια ψηλά» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν ανοικτές τις υπηρεσίες τους.


Η οικονομική κατάσταση στην πλειοψηφία των δήμων του Νομού, μόνο άθλια, μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς σήμερα, κανείς από τους Οργανισμούς αυτούς δεν μπορεί να καλύψει τις οφειλές του, κηρύσσοντας ουσιαστικά μια «άτυπη» στάση πληρωμών, στους πιστωτές και εργολάβους του. Χαρακτηριστικά είναι τα υπέρογκα ποσά που καταγράφονται σε μεγαλύτερους δήμους της Ηλείας, ενώ σύμφωνα με πηγές, αυτά, πρόκειται για ποσά τα οποία αφορούν έργα, που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε η υλοποίησή τους έχει διακοπεί, λόγω μη πληρωμής των εργολάβων. Η άνευ προηγουμένου κατάσταση έχει υποβαθμίσει πλήρως την λειτουργία των δήμων, καθώς με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν περιοριστεί στο να πληρώνουν μόνο καύσιμα και προσωπικό, αν και για πρώτη φορά, εκφράζεται ανοικτά ο φόβος ότι σε λίγο διάστημα θα υπάρχει αδυναμία πληρωμής και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτούς.
Οι εξελίξεις αυτές όχι μόνο έχουν θορυβήσει τους περισσότερους αλλά δημιουργούν «εκρηκτικό» κλίμα στη μελλοντική λειτουργία των δήμων, επειδή όπως τονίζεται από παράγοντες, σε λίγο καιρό οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη έξοδά τους. Οι δραματικές περικοπές των πόρων της αυτοδιοίκησης και η καθυστέρηση πληρωμής των ΚΑΠ, όπως εκτιμάται θα τους στερήσει τη δυνατότητα να πληρώσουν ακόμα και το προσωπικό τους.
ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com
 patrisnews.gr



Δείτε τα στοιχεία για τον Δ. Πύργου στην εφ. "ΠΑΤΡΙΣ"
Τελευταίες ειδήσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ