Ηλεία: Χωρίς φάρμακα από Τετάρτη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ


farmakopoioi1Την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, υιοθετεί και ο Φαρμακευτκός Σύλλογος Ηλείας για αναστολή επ’ αόριστον χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει και 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη.
Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση και πρακτικά σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μείνουν χωρίς χορήγηση φαρμάκων από τον Οργανισμό. Όποιος θέλει και όποιος… αντέχει θα πρέπει να αγοράσει τα φάρμακά του καθώς η πίστωση κόβεται.farmakopoioi2Οι φαρμακοποιοί και στην Ηλεία δεν αντέχουν άλλο και θέλουν μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα να στείλουν ηχηρό μήνυμα για το θέμα της αποπληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία.
Η κατάσταση έχει «γονατίσει» τους φαρμακοποιούς που από τη μια καταβάλουν τα προβλεπόμενα στα ταμεία του κράτους, δέχονται πιέσεις από τις φαρμακοβιομηχανίες και από την άλλη δεν βλέπουν το χρώμα του χρήματος από τον ΕΟΠΥΥ.
Ζητούν την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του Οργανισμού, σημαντική επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών στους φαρμακοβιομήχανους και τοποθέτηση των κομμάτων προεκλογικά για την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
Από τις παρελθούσες οφειλές του 2011 έχει αποπληρωθεί από τα ταμεία προς τους φαρμακοποιούς μόλις το 25% και αυτό θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ