Λεχαινά: Καταστροφές σε καλλιέργειες από ανεμοστρόβιλο (photo)


Lexaina1Τα πάντα σκόρπισε στο πέρασμά του ανεμοστρόβιλος που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης την περιοχή των Λεχαινών και συγκεκριμένα την περιοχή Τουρκόπουλου.
Οι ριπές του ανέμου
που ξεπέρασαν τα 100 χ.α.ω. παρέσυραν δέντρα, θερμοκήπια, στέγαστρα αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το χαλάζι που έπεσε στην ίδια περιοχή προκάλεσε και αυτό μεγάλες ζημιές. Δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά που επλήγη η περιοχή, καθώς στο παρελθόν πέρα από τις μεγάλες πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου, έχει «χτυπηθεί» και πάλι από ακραία καιρικά φαινόμενα και ανεμοστρόβιλους.
Lexaina3
Lexaina4
Lexaina2Η καταστροφή σε πολλές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτική σε θερμοκήπια με κηπευτικά, με κολοκυθάκια, αλλά και πεπόνια, ενώ οι άνεμοι ξερίζωσαν και δέντρα όπως ελιές και συκιές. Όπου οι καλλιέργειες γλίτωσαν, καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων και τα νάιλον σκορπίστηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση. Ήδη για τις ζημιές έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ και άμεσα οι αγρότες θα καταθέσουν αιτήσεις για αποζημιώσεις.
Ο αντιδήμαρχος του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Χρήστος Παλαιολόγος μιλώντας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη μανία του καιρού ανέφερε τα εξής: «Οι ζημιές είναι συχνές σε αυτή την περιοχή και αυτή τη φορά οι καταστροφές είναι μεγάλες. Μια εξαμελής οικογένεια δεν έχει πώς να ζήσει αφού οι καλλιέργειες της καταστράφηκαν.

Έχουμε ενημερώσει τον ΕΛΓΑ για το νέο χτύπημα του καιρού και θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Η κινητοποίηση του δήμου ήταν άμεση μόλις έγινε γνωστό το τι συνέβη και προσπαθούμε με όποια μέσα έχουμε να στηρίξουμε τους αγρότες της περιοχής μας. Χρειαζόμαστε όμως και τη βοήθεια της Πολιτείας γιατί οι καταστροφές στο αγροτικό κεφάλαιο της περιοχής είναι συχνές και ο κόσμος δεν αντέχει» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παλαιολόγος.
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ