Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ηλεία: Στους 37C με 38C ο υδράργυρος την Κυριακή - "Μάχη" θα δώσει η θαλάσσια αύρα τη νέα εβδομάδα


30vΑνεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία, με τα θερμόμετρα από την Κυριακή να πλησιάζουν τα όρια του καύσωνα στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου λόγω
του βορειοανατολικού ρεύματος. Ωστόσο, η θαλάσσια αύρα, τη νέα εβδομάδα, δεν θα πέσει αμαχητί και θα προσπαθήσει να επικρατήσει, θα τα καταφέρει;

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 30/6, η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 33 με 34 και τοπικά στις γνωστές στην ζέστη περιοχές 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4. Το μεσημέρι στα χερσαία της βόρειας Ηλείας βόρειοι έως σχεδόν μέτριοι 4. Στα ανατολικά ημιορεινά ορεινά βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και θα ανέλθει στα όρια του καύσωνα 37 με 38. Τοπικά και για λίγο δεν αποκλείετε να πλησιάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί έως σχεδόν μέτριοι 4. Στα χερσαία της βόρειας Ηλείας τις μεσημεριανές ώρες βόρειοι έως μέτριοι 5. Στα ανατολικά ημιορεινά ορεινά βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 και νυχτερινές-πρωινές ώρες τοπικά έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Δευτέρα 2/7 φαίνεται η θαλάσσια αύρα να έχει μεγαλύτερη δυναμική από τους βορειανατολικούς καταβάτες. Έτσι, η θερμοκρασία θα πέσει στους 34 με 35 και τοπικά στις γνωστές στην ζέστη περιοχές έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί έως σχεδόν μέτριοι 4. Στα χερσαία, θαλάσσια αύρα έως 4 μποφόρ.

Την Τρίτη 3/7, οι καταβάτες φαίνεται να κυριαρχούν. Η θερμοκρασία σε άνοδο και θα πλησιάσει τα όρια του καύσωνα 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί έως σχεδόν μέτριοι 4. Στα χερσαία της βόρειας Ηλείας τις μεσημεριανές ώρες βόρειοι έως μέτριοι 5. Στα ανατολικά ημιορεινά ορεινά βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 και νυχτερινές-πρωινές ώρες μέτριοι 5, τοπικά έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Τετάρτη 4/7 θα μοιάζει με την Δευτέρα 2/7. Η θαλάσσια αύρα φαίνεται να καταφέρνει να "κρατήσει" την θερμοκρασία στους 34 με 35 και τοπικά στις γνωστές στην ζέστη περιοχές έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί έως σχεδόν μέτριοι 4. Στα χερσαία, θαλάσσια αύρα έως 4 μποφόρ.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, των χαμηλών τιμών υγρασίας και των κατά διαστήματα αυξημένων ανέμων ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι υψηλός κυρίως Κυριακή 1/7 και Τρίτη 3/7. Για κανέναν απολύτως λόγο μην κάνετε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο. Αν αντιληφθείτε φωτιά καλέστε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...