ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Σαν σήμερα


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 1ης Ιουνίου 2012

1495: Η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι γίνεται από τον μοναχό Τζον Κορ.

1919: Εντοπίζεται στη Γερμανία, το πτώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ και συγκεκριμένα στο Κανάλι Λάντβερ.

1920: Πραγματοποιείται συλλαλητήριο του αθηναϊκού λαού που εκδηλώνει την ευγνωμοσύνη του προς τους Συμμάχους για τις υπηρεσίες τους προς την Ελλάδα.

1930: Ο Παναθηναϊκός νικά 8-2 τον Ολυμπιακό, στη μεγαλύτερης έκτασης νίκη που έχει πετύχει ποτέ επί του αιώνιου αντιπάλου του.

1938: Προστατευτικά κράνη φοριούνται για πρώτη φορά στο μπέιζμπολ στον αγώνα Springfield Greys- House of David στη Νέα Υόρκη.

1939: Σοβαρές σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στην περιοχή των Καλαβρύτων.

1941: Οι βρετανικές δυνάμεις αποσύρονται από την Κρήτη με βαριές απώλειες. Περίπου 3.000 Αυστραλοί χάνουν την ζωή τους κατά την εκκένωση του νησιού.

1943: Ο ηθοποιός Λέσλι Χάουαρντ, ο Άσλεϊ Γουίλκς του Όσα παίρνει ο άνεμος, σκοτώνεται στα 50 του χρόνια όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε καταρρίπτεται από Γερμανούς επιδρομείς στην Ευρώπη.

1962: Θεμελιώνεται το νέο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

1965: Στην Ιαπωνία, σημειώνεται έκρηξη σε ορυχείο όπου τραγικό θάνατο βρίσκουν 236 άνθρωποι.

1967: Κυκλοφορεί το αριστουργηματικό άλμπουμ των Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

1967: Το καθεστώς των συνταγματαρχών απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο ηχογραφούν το Give Peace a Chance, κατά τη διάρκεια του δεύτερου Bed-In για την Ειρήνη.

1972 - Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς σημειώνει πέντε γκολ με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στο 10-0 επί της Βενεζουέλας. Έχει φορέσει 42 φορές την φανέλα της Γιουγκοσλαβίας και είναι ο τρίτος σκόρερ στο γιουγκοσλαβικό πρωτάθλημα μετά τους Stradic και Pancev.

1973: Η Χούντα των Συνταγματαρχών προχωρεί στην κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα.

1974: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Βρετανία σκοτώνει 28 άτομα.

1980: Βγαίνει στον αέρα το CNN.

1991: Μεταφέρεται από τις ΗΠΑ στην Αθήνα και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.Το Σκάνδαλο Κοσκωτά θεωρείται ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990. Την ίδια στιγμή σηματοδότησε τον αγώνα για τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. και των τραπεζών. Κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου, ο τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς, όμως ενεπλάκησαν σ΄ αυτό και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σε δίκη παραπέμφθηκαν ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τέως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο Μένιος Κουτσόγιωργας, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Τσοβόλας, πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο Γιώργος Πέτσος, πρώην Υφυπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας. Από αυτούς, ο Ανδρέας Παπανδρέου κρίθηκε αθώος σε όλες τις κατηγορίες, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε γιατί είχε ήδη εκλεγεί Ευρωβουλευτής και το Ευρωκοινοβούλιο δεν ήρε την ασυλία του, ενώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της δίκης. Ο Δημήτρης Τσοβόλας και ο Γιώργος Πέτσος κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οι ποινές τους ήταν 2,5 χρόνια (εξαγοράσιμη) για τον πρώτο και 10 μήνες με αναστολή για τον δεύτερο, με αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δύο, για τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα.

1995: Εκτελούν εν ψυχρώ δύο ληστές, τον ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δημήτρη Μαντούβαλο μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και του αποσπούν δύο τσάντες με 146 εκατ. δρχ., που προορίζονταν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

1997: Ολοκληρώνονται οι αγώνες του 10ου FINA CUP (Παγκοσμίου Κυπέλλου Πόλο) στην Αθήνα. Η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη στον κόσμο αφού χάνει στον τελικό από τις ΗΠΑ με 5-8. Την ίδια εποχή πεθαίνει σε ηλικία 71 ετών από καρκίνο ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου, Γεώργιος Λιβανός.

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με έδρα στην Φρανκφούρτη.

2001: Η Εθνική Ελλάδας βόλεϊ νικά για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Ρωσία εκτός έδρας (1-3) στα πλαίσια του World League. Επίσης, ο βραβευμένος με Νόμπελ μαθηματικός Τζον Νας (η ζωή του οποίου έγινε ταινία με τον τίτλο Ένας υπέροχος άνθρωπος) παντρεύεται για δεύτερη φορά τη γυναίκα του Αλίσια από την οποία είχε πάρει διαζύγιο 1963. Την ίδια εποχή πεθαίνει ο Χανκ Κέτσαμ, πατέρας του Ντένις του Τρομερού.

2007: «Ημέρα Αμαλίας» η 1η Ιουνίου για όλους τους bloggers της Ελλάδας.

2009: Αεροπορικό δυστύχημα στην πτήση 447 της Air France. Το αεροπλάνο συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό.

2011: Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές πραγματοποιούν την πρώτη μοτοπορεία τους. Από τότε πραγματοποιούν περισσότερες από 40 μοτοπορείες, με συμμετοχές σε πάμπολλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην πλατεία Συντάγματος, εντός αλλά και εκτός Αττικής.

Γεννήσεις

1787 - Κωνσταντίνος Τάττης, φιλικός
1796 - Νικολά Σαντί Καρνό, Γάλλος μαθηματικός και φυσικός
1815 - Όθων, πρώην βασιλιάς της Ελλάδας
1817 - Ουίλιαμ Νάουλς, Αμερικανός χημικός και νομπελίστας
1907 - Φρανκ Χουίτλ, Βρετανός εφευρέτης του κινητήρα τζετ
1926 - Άντι Γκρίφιθ, Αμερικανός ηθοποιός
1926 - Μέριλιν Μονρό, Αμερικανίδα ηθοποιός
1934 - Πατ Μπουν, Αμερικανός τραγουδιστής
1937 - Μόργκαν Φρίμαν, Αμερικανός ηθοποιός
1944 - Ρόμπερτ Πάουελ, Βρετανός ηθοποιός
1947 - Τζόναθαν Πράις, Βρετανός ηθοποιός
1965 - Νάιτζελ Σορτ, Βρετανός σκακιστής
1968 - Τζέισον Ντόνοβαν, Αυστραλός τραγουδιστής και ηθοποιός
1974 - Αλάνις Μόρισετ, Καναδή τραγουδίστρια
1974 - Άκης Ζήκος, Έλληνας ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

193 - Δίδιος Ιουλιανός, Ρωμαίος αυτοκράτορας
1868 - Τζέιμς Μπιουκάναν, πρόεδρος των ΗΠΑ
1943 - Λέσλι Χάουαρντ, Άγγλος ηθοποιός
1946 - Ίον Αντονέσκου, πρωθυπουργός της Ρουμανίας
1959 - Σαξ Ρόμερ, Βρετανός συγγραφέας
1968 - Έλεν Κέλερ, Αμερικανίδα τυφλή και κωφάλαλη ανθρωπίστρια
1977 - Βασίλης Ρώτας, Έλληνας συγγραφέας
1979 - Βέρνερ Φόρσμαν, Γερμανός φυσικός και νομπελίστας
1980 - Στέλιος Δρυγιαννάκης υποδηματοποιός
1981 - Χρήστος Σύρπος, Έλληνας τραγουδιστής
1997 - Γεώργιος Λιβανός, Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου
2001 - Χανκ Κέτσαμ, Αμερικανός εικονογράφος, «πατέρας» του «Ντένις του Τρομερού»
2001 - Μπιρέντρα, βασιλιάς του Νεπάλ
2002 - Κάκια Αναλυτή, Ελληνίδα ηθοποιός

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: