Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αρχ. Ολυμπία: Τίμησαν τους αγωνιστές της μεγάλης μάχης στο Πούσι


pousi1Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η επέτειος για την μάχη στο Πούσι, στην Ανάληψη Αχλαδινής στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Στις παρυφές του οροπεδίου του Λάλα,
pousi2pousi3αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε για να δείξει πως δεν ξεχνά τους ήρωες που πρωταγωνίστησαν στην μεγάλη μάχη Ηλείων και Επτανήσιων απέναντι στους Λαλαίους Τουρκαλβανούς της εποχής εκείνης.

Η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Πουσίου, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείων των Ηρώων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, ενώ παρόντες ήταν ακόμα ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος και ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος που εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού του ΓΕΣ Υποστράτηγος Αθανάσιος Στυλιανόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και απογόνων οικογενειών των πρωταγωνιστών στη μάχη.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας με εξαιρετικές αναφορές στα ιστορικά δεδομένα της μάχης, εκφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης Ωλονός και λαογράφος Ηλίας Τουτούνης.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...