Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αγώνας δρόμου για το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτηση Ράπανου - Τι τον οδήγησε σε παραίτηση και ποιά ονόματα ακούγονται


- ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΑΠΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ NEWSIT
- Ο κ. Ράπανος αναφέρει πως τελικά το πρόβλημα υγείας που είχε δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως
- H είδηση παραίτησης έκανε τον γύρο του κόσμου σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ
- Διαψεύδει ο Παπαδήμος μία πιθανή υπουργοποιησή του στο Οικονομικών

Τελικά, όπως έγινε γνωστό αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Δευτέρας ο Βασίλης Ράπανος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, κάνει σαφές πως παραιτείται και δεν επιθυμεί να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Στην ουσία δεν αποτελεί παραίτηση γιατί δεν είχε ορκιστεί ως υπουργός, αλλά για μία επιστολή στην οποια αναφέρει την πρόθεσή του να μην υπουργοποιηθεί.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, ο κ. Σαμαράς αναμένεται πως αύριο θα ανακοινώσει το νέο όνομα του υπουργού Οικονομίας, για το οποίο ακούγεται το όνομα του κ. Σταύρου Δήμα, ενώ νωρίτερα είχε ακουστεί και το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος εν συνεχεία το διέψευσε. Βέβαια, ακούγονται και ονόματα από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κανείς δεν αποκλείει μετάθεση του κ. Χατζηδάκη από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομικών.

Την επιστολή αυτή ο κ. Σαμαράς τη διάβασε και την έκανε αμέσως δεκτή και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο κ. Ράπανος επικαλείται τους λόγους υγείας. Άλλωστε ο κ.Ράπανος νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο και αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τρίτη.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Ράπανος ευχαριστεί τον κ. Σαμαρά για την εμπιστοσύνη του και του κάνει γνωστό πως η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, έδειξε πως το πρόβλημα της υγείας του δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως και πως μετά από συζήτηση που είχε με τους θεράποντες γιατρούς, φαίνεται πως δεν θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του με πληρότητα και επάρκεια.

Μάλιστα, ο κ. Ράπανος δηλώνει πως στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα είναι στη διάθεση του κ. Σαμαρά να βοηθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΑΠΑΝΟΥ




Στην επιστολή παραίτησης, ο κ.Σαμαράς απαντά με μία άλλη επιστολή που δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».

Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πέρα όμως από τα προβλήματα υγείας, ο κ. Ράπανος είχε ζητήσει έμπειρους οικονομολόγους να σταθούν δίπλα του. Όμως και τα 2 πρόσωπα που είχε ζητήσει αποφάσισαν να μην εμπλακούν στην πολιτική και αυτό μπορεί να αποτελεί έναν από τους λόγους που δεν δέχθηκε τελικά να υπουργοποιηθεί.

Η είδηση πάντως της παραίτησης του κ. Ράπανου αποτέλεσε πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...