Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Απονομή δικαιοσύνης – Η Ιταλία “εκτέλεσε” στα πέναλτι την Αγγλία

Η Σκουάντρα Ατζούρα ήταν εμφανώς ανώτερη από την Αγγλία και στα 120 λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης αλλά οι προσπάθειες της σταμάτησαν είτε στα δοκάρια είτε στον Χαρτ. Τελικά πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη διαδικασία των πέναλτι και θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Γερμανία.

Δείτε το LIVE του αγώνα
Η Ιταλία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό άγγιξε το γκολ. Ο Ντε Ρόσι με εκπληκτικό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Χαρτ.
Η απάντηση των Άγγλων ήρθε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Τζόνσον από καλή θέση πλάσαρε αλλά ο Μπουφόν αντέδρασε εξαιρετικά.
Τα “λιοντάρια” ανέβασε την απόδοση της όμως η κεφαλιά του Ρούνεϊ στο 14' έφυγε πάνω από την εστία των Ιταλών.
Από το 15' και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Πραντέλι είχαν τον απόλυτοέλεγχο του ρυθμού.
Ο Πίρλο που ήταν από τους καλύτερους στο πρώτο μέρος έβγαλε σε εξαιρετική θέση τον Μπαλοτέλι αλλά ο Τέρι με σωτήριο τάκλιν κράτησε το μηδέν.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Λέσκοτ έδιωξε τη μπάλα πριν ο Μπαλοτέλι βρεθεί μόνος του απέναντι στον Χαρτ.
Στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί μπήκαν ακόμη πιο δυνατά. Στο 48' ο Ντε Ρόσι από πλεονεκτική θέση “κατάφερε” να στείλει τη μπάλα άουτ ενώ στο 52' ο Χαρτ κράτησε και πάλι το μηδέν στα συνεχόμενα σουτ των Πίρλο και Μπαλοτέλι.
Οι Άγγλοι που δεν μπόρεσαν ποτέ να ελέγξουν το ρυθμό, κατάφεραν να περιορίσουν τις ευκαιρίες μπροστά στην εστία τους. Ο Πραντέλι προσπάθησε να βρει λύση στην επιθετική δυστοκία της ομάδας του αλλά τελικά οι δύο ομάδες έμειναν τελικά στο 0-0 και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.
Στην παράταση και πάλι η Ιταλία ήταν αυτή που έψαξε το γκολ. Στο 111΄ μάλιστα είχε το δεύτερο δοκάρι της στο ματς, όταν ο Ντιαμάντι με φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Χαρτ.
Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με την Ιταλία να παίρνει την πρόκριση αν και ο Μοντολίβο ήταν αυτός που έχασε πρώτος πέναλτι. Οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα τους αφού ο Γιάνγκ σημάδεψε το δοκάρι ενώ ο Κόουλ νικήθηκε από τον Μπουφόν. Ο Ντιαμάντι ήταν αυτός που έστειλε τους Ιταλούς στα ημιτελικά με σκορ 4-2.

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Άσλεϊ Κόουλ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζέραρντ, Γιανγκ, Μίλνερ (60' Γουόλκοτ), Πάρκερ (94' Χέντερσον), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (60' Κάρολ).
Ιταλία: Μπουφόν, Μπαλτσαρέτι, Αμπάτε (91' Μάτζο), Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι (80' Νοτσερίνο), Μοντολίβο, Πίρλο, Μπαλοτέλι, Κασάνο (78' Ντιαμάντι).
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...