Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Κρήτη: Χάθηκε γραπτό των πανελλαδικών εξετάσεων!


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απώλεια ενός γραπτού πανελληνίων εξετάσεων από κέντρο διόρθωσης γραπτών στο Ηράκλειο. Η απώλεια του γραπτού έγινε αντιληπτή την περασμένη Τετάρτη και αμέσως ξεκίνησε μία αγωνιώδης προσπάθεια για τον εντοπισμό του.

Πρόκειται για το γραπτό ενός μαθητή στη Νεοελληνική Λογοτεχνία το οποίο ενώ διορθώθηκε από τον πρώτο διορθωτή, ο οποίος στο σχετικό κατάλογο έχει βάλει το βαθμό του, στη συνέχεια ... εξαφανίστηκε. Η αναζήτηση του τετραδίου ήταν αγωνιώδης από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η απώλειά του με τους καθηγητές - διορθωτές και τα μέλη της επιτροπής να φτάνουν σε σημείο να σηκώσουν ακόμα και βιβλιοθήκες στο εξεταστικό κέντρο μήπως το τετράδιο έχει παραπέσει.

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα τα τηλέφωνα πήραν "φωτιά" καθώς τα μέλη της επιτροπής που έχει την ευθύνη του κέντρου διόρθωσης έφτασαν στο σημείο να ψάχνουν το γραπτό ακόμα και σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr το γραπτό τελικά δε βρέθηκε και ήδη έχει ενημερωθεί και το υπουργείο παιδείας για την απώλεια του ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης έχει ζητήσει ήδη έγγραφες εξηγήσεις από τα μέλη της επιτροπής παραλαβής των γραπτών των μαθητών.

Στην περίπτωση αυτή πάντως ο μαθητής που το γραπτό του εξαφανίστηκε δεν πρόκειται φυσικά να μείνει χωρίς βαθμό. Αυτό που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν στο μαθητή δόθηκε βαθμός αντίστοιχος με αυτόν που ο πρώτος διορθωτής του είχε βάλει ή αν ... του δόθηκε το "άριστα".
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...