Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ποιους “βλέπει” η Αντιτρομοκρατική για το χτύπημα στην Microsoft



Για χτύπημα με έντονο άρωμα τρομοκρατικής ενέργειας κάνουν λόγο οι αστυνομικοί. Η εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στα γραφεία της εταιρείας πληροφορικής έχει σημάνει συναγερμό στην αντιτρομοκρατική.

Οι τρεις δράστες είχαν καλά οργανωμένο σχέδιο. Χρησιμοποίησαν ένα βάν για να εισβάλουν στα γραφεία και στη συνέχεια το πυρπόλησαν. Το όχημα που ήταν γεμάτο “γκαζάκι”, εύφλεκτο υλικό και βόμβες “μολότοφ” τυλίχθηκε στις φλόγες που μεταδόθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα στους χώρους του κτιρίου.

Ευτυχώς οι δράστες αποδείχθηκε πως δεν ήθελαν θύματα καθώς πριν πυρπολήσουν τον χώρο κάλεσαν τους φύλακες να τον εγκαταλήψουν.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η επίθεση αυτή συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά επιθέσεων που στο παρελθόν έχουν γίνει από τις οργανώσεις “Μηδενική Ανοχή” και “Επαναστατική Δράση”.

Η εταιρεία εκφράζει την ανακούφισή της για το γεγονός πως δεν υπήρξαν θύματα και περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών της αστυνομίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Microsoft
"Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, το κτίριο της Microsoft στην Αθήνα δέχτηκε επίθεση από δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν με ένα βαν εντός της εισόδου του κτιρίου, ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους του προσωπικού ασφάλειας να εξέλθουν του χώρου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο βαν. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση. "


Το χρονικό της εμπρηστικής επίθεσης στη Microsoft

Ήταν λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα στο Μαρούσι, όταν με βάση τη μαρτυρία του φύλακα ένα “βανάκι” πλησίασε στο κτίριο.




Ξαφνικά και πριν προλάβει να αντιδράσει ο φύλακας ο οδηγός έβαλε όπισθεν και εισέβαλε με το βαν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Αμέσως τρία άτομα κατέβηκαν, απείλησαν τον υπεύθυνο ασφαλείας, αλλά και έναν ακόμη φύλακα και τους διέταξαν να απομακρυνθούν.

Στη συνέχεια οι δράστες περιέλουσαν τον χώρο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.Μέσα στο βαν οι δράστες είχαν τοποθετήσει 14 “γκαζάκια” τα οποία εξερράγησαν με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη φωτιά στον χώρο.

Οι φλόγες κάλυψαν το κτίριο ως και τον τρίτο όροφο. Μέσα στον πανικό οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Οι φύλακες ενημέρωσαν την πυροσβεστική που κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο.


Στο κτίριο εργάζονται συνολικά 125 άτομα. Ευτυχώς οι δράστες επέλεξαν ώρα κατά την οποία πλην των φυλάκων τους οποίους απομάκρυναν δεν υπήρχαν άλλα άτομα στο χώρο και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το “χτύπημα” θεωρείται αρκετά σοβαρό, τόσο λόγω του στόχου που επέλεξαν οι δράστες, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν, καθώς ο πρωτοφανής τρόπος που επέλεξαν να “χτυπήσουν” δείχνει μια αναβάθμιση στον επιχειρησιακό τρόπο δράσης κάποιων ομάδων.






NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...