Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ηλεία: Κορυφώνεται ο καύσωνας την Πέμπτη, στους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος


kausonasΚαύσωνας συνέχεια, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει λίγο ακόμα. Η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα με τα θερμόμετρα  στους 40 βαθμούς Κελσίου. Υπομονή μέχρι τις αρχές
της νέας εβδομάδας, σταδιακά από Δευτέρα και κυρίως Τρίτη δροσίζει.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 11/7 στους 35 με 36, στα εσωτερικά τμήματα του νομού έως 38. Ίσως πολύ τοπικά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια στους 32 με 33. Η αίσθηση της ζέστης θα είναι πολύ μεγαλύτερη λόγω αυξημένων ποσοστών υγρασίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη 12/7, ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 37 με 38, στα εσωτερικά ηπειρωτικά τμήματα του νομού έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια στους 34 με 35. Αίσθημα δυσφορίας λόγω αυξημένων ποσοστών υγρασίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή 13/7 στους 35 με 36 τα θερμόμετρα, στα εσωτερικά τμήματα του νομού έως 37 με 38. Στα παράκτια στους 33 με 34. Η αίσθηση της ζέστης θα είναι πολύ μεγαλύτερη λόγω αυξημένων ποσοστών υγρασίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Το Σάββατο 14/7 ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 34 με 35, στα εσωτερικά τμήματα του νομού έως 36 με 37. Στα παράκτια στους 32 με 33. Δυσφορία λόγω αυξημένων ποσοστών υγρασίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Την Κυριακή 15/7, διατηρούνται οι υψηλές τιμές, στους 35 με 36, στα εσωτερικά τμήματα του νομού έως 37 με 38. Στα παράκτια στους 32 με 33. Δυσφορία λόγω αυξημένων ποσοστών υγρασίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η νέα εβδομάδα φαίνεται να ξεκινά με σταδιακή πτώση του υδραργύρου. Έτσι περιμένουμε μέγιστες τιμές την Δευτέρα 16/7 το πολύ 35 με 36 με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα. Περιορίζεται η υγρασία καθώς ενισχύονται οι βορειοδυτικοί άνεμοι σε ισχυρούς 6 μποφόρ, οπότε και θα βελτιωθεί η ατμόσφαιρα με σαφώς υποφερτή ζέστη. Παράλληλα όμως, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Τονίζουμε, όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να παραμένουν σε κλιματιζόμενους χώρους. Να αποφεύγεται η  άσκηση/εργασία τις ημέρες με πολύ αυξημένη υγρασία και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο νομό, καθώς και με νεότερες προγνώσεις για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
 ilialive.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...