Αμαλιάδα: Σοκάρει η αυτοκτονία του 42χρονου, άνεργου και πατέρα δύο παιδιών


autoktonia20Σοκάρει την τοπική κοινωνία η τραγική είδηση της αυτοκτονίας ενός 42χρονου άνεργου και πατέρα δύο παιδιών στην Αμαλιάδα. Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο περιστατικό
αυτοκτονίας μέσα στην περίοδο βαθειάς κρίσης της χώρας στην Ηλεία, χωρίς να μπορεί κάποιος να μιλήσει μετά βεβαιότητας για τα αίτια που οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα τον αυτόχειρα.

Άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ιδιαίτερα γνωστός στην πόλη, με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα στο παρελθόν, που όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια στην πόλη της Αμαλιάδας, λίγο αργότερα αφότου διαδόθηκε το τραγικό νέο.

Τον 42χρονο βρήκαν απαγχονισμένο μέλη της οικογένειάς του στο σπίτι του, λίγο μετά τις 9,30 το πρωί της Δευτέρας. Είχε βρει τη δύναμη να περάσει ένα σχοινί από τη σκάλα του σπιτιού και να πάρει την τραγική απόφαση. Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία που διερευνά τα αίτια που οδήγησαν τον 42χρονο στην πράξη του αυτή, καθώς δεν φαίνεται να έχει αφήσει πίσω του κάποιο σημείωμα που να δίνει κάποιες εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα που τα κρούσματα αυτοκτονιών αυξάνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ για το φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Αττική.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Χούσο πρόεδρο εργαζομένων ΕΚΑΒ, από έρευνα που διενήργησε το σωματείο, προκύπτει ότι μόνο τον μήνα Ιούνιο κατεγράφησαν 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονίας στην Αττική από τις οποίες οι 50 κατέληξαν.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και για τον μήνα Ιούλιο, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί έξι κλήσεις από τις οποίες οι πέντε κατέληξαν, επίσης στην Αττική. Σημειώνει ωστόσο ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα περιστατικά αφορούσαν άτομα με ψυχικές διαταραχές.

Όμως είναι αλήθεια πως η πίεση που βιώνει κάποιος στις συνθήκες κρίσης που ζούμε, επιδεινώνει την κατάστασή του.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ