Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στο NewsIt όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Νικολόπουλου - Η πολυσέλιδη επιστολή του - Ο ίδιος απαντά: "Απέδειξα ότι είμαι εδώ στα δύσκολα"

Σε δηλώσεις του δήλωσε ότι όλοι είναι εδώ στο δύσκολο έργο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού
- Η επιστολή εστάλη από το γραφείο του και έχει αριθμό πρωτοκόλλου
- Ενημέρωνε τον πρωθυπουργό για καυτά θέματα που έμειναν εκτός ατζέντας στην διαπραγμάτευση με την τρόικα
- Το Μαξίμου “άδειασε” τον μέχρι πριν λίγες ώρες υπουργό του κατηγορώντας τον ότι δεν είναι για τα δύσκολα
- Νεος υφυπουργός ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Μια πολυσέλιδη επιστολή που θα συζητηθεί ήταν η αφορμή για να υποβάλλει την παραίτησή του από υφυπουργός Εργασίας, ο Νίκος Νικολόπουλος.Όπως αποκαλύπτει το Newsit, η επιστολή αυτή εστάλη από το γραφείο του κ.Νικολόπουλου στο υπουργείο με αριθμό πρωτοκόλλου και είχε προηγηθεί της επιστολής παραίτησης που επιδόθηκε στον πρωθυπουργό αργά το βράδυ της Κυριακής  Η επιστολή αυτή όπως αποκαλύπτει το Newsit, έχει πολύ σοβαρά σημεία και ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η συζήτηση – διαπραγμάτευση με την τρόικα.


Ο κ.Νικολόπουλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υποστηρίζει ότι η συζήτηση με τους τροικανούς έγινε με λάθος τρόπο και τονίζει ότι δεν έπεσαν στο τραπέζι θέματα τα οποία παραπέμφθηκαν για αργότερα όταν όμως θα είναι πολύ αργά.

Για παράδειγμα, δεν τέθηκε το θέμα της μετενέργειας. Ο κ.Νικολόπουλος τονίζει ότι όταν οι προθεσμίες περάσουν, δεν θα μπορούμε να διαπραγματευθούμε γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις!

Επίσης δεν τέθηκε το θέμα των προνοιακών επιδομάτων. Όπως επισημαίνει αν αυτά καταργηθούν δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν και έχουμε δει αυτό να συμβαίνει στο παρελθόν σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Συνεργάτες του τόνιζαν στο Newsit οτι ο κ.Νικολόπουλος δεν σκοπεύει να κάνει τον αντάρτη, αλλά δεν μπορεί να στηρίξει στην Βουλή νομοσχέδια που είναι αντίθετα με όσα είχε υποστηρίξει η ΝΔ προεκλογικά αλλά και ο ίδιος ως αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

Θα ψηφίσει τα πάντα, έλεγαν με νόημα, εκτός και αν έρθουν θέματα εργασιακά.

Ο κ.Νικολόπουλος αισθάνεται αδικημένος λένε συνεργάτες του με την αντίδραση στελεχών της κυβέρνησης οι οποίοι έσπευσαν να τον κατηγορήσουν ότι παραιτήθηκε γιατι δεν είναι για τα δύσκολα.

Το παρασκήνιο της παραίτησης


O κ.Νικολόπουλος έδωσε την επιστολή παραίτησής του το βράδυ της Κυριακής μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Το πρωί ο κ.Σαμαράς του τηλεφώνησε και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Νικολόπουλος του απάντησε: "Οι αρμοδιότητες".
Τότε, ο κ.Σαμαράς του απάντησε: "Έλα από εδώ να το συζητήσουμε".
Όμως, πριν προλάβει να γίνει η συνάντηση των 2 ανδρών είχε αρχίσει να κυκλοφορεί φημολογία για παραίτηση του κ.Νικολόπουλου.
Έτσι, η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. Σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των κυρίων Κεδίκογλου, Σταμάτη και Βρούτση που είναι και ο υπουργός Εργασίας αποφασίστηκε να οριστεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, νέος υφυπουργός Εργασίας.  (διαβάστε εδω ποιός είναι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.

Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

Η τρίτη παραίτηση


Είναι η τρίτη παραίτηση υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά μέσα σε τρείς εβδομάδες. Πρώτος είχε παραιτηθεί ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος, μετά την αποκάλυψη ότι είχε offshore εταιρεία και λίγες ημέρες μετά ο Βασίλης Ράπανος για λόγους υγείας, ο οποίος είχε οριστεί υπουργός Οικονομικών αλλά δεν είχε ορκιστεί.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...