Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Έπιασαν δουλειά οι εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας


ergasiaΜέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, 250 άνεργοι – έως χθες - Ηλείοι, κάλυψαν τα κενά στο Δήμου Πύργου. Πρόκειται για προσωπικό το οποίο προσελήφθη
με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας πέντε μηνών μέσω των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών (Α.Μ.Κ.Ε.) ΑΡΩΓΗ και ΠΟΛΥΝΟΗ.

Το προσωπικό αυτό, σύμφωνα με το πλάνο εργασιών που έχει ήδη εκδοθεί θα απασχοληθεί σε εφτά βασικούς τομείς και συγκεκριμένα: 1) στον καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων, 2) στον καθαρισμό ακτών και παραλιών, 3) σε εργασίες συντήρησης πρασίνου, 4) στον καθαρισμό οδικού δημοτικού δικτύου, 5) σε συντηρήσεις σχολικών μονάδων και παιδικών χαρών, 6) σε συντηρήσεις- καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων, αθλητικών χώρων και πλατειών, 7) σε συντηρήσεις δικτύων ύδρευσης.

Η πρόσληψη των συγκεκριμένων ατόμων, θεωρείται πολύ σημαντική για το Δήμο Πύργου, ωστόσο όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, για να μπορέσουν να τους αξιοποιήσουν κατάλληλα, απαιτείται μια επιπλέον χρηματοδότηση του δήμου για την προμήθεια των απαιτούμενων υλικών, εργαλείων και εξοπλισμού.

"Ελπίζουμε ότι με μια σωστή διαχείριση του προσωπικού αυτού και κυρίως με τη διάθεση κονδυλίου για την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας από άποψη καθαριότητας, εκτέλεσης μικροέργων και λειτουργικότητας. Οι προσλήψεις αυτές των 250 ατόμων σαφώς και είναι πολύ σημαντική βοήθεια για το δήμο αρκεί όπως προείπα να χρηματοδοτηθούμε για να μπορέσουμε να τους αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

Στις επάλξεις…
Θα πρέπει να τονιστεί, ότι οι νέοι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από τη πρώτη κι’ όλας μέρα δουλειά, χάρις την προετοιμασία του πλάνου εργασιών που είχε ήδη εκδοθεί.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πλάνο εργασιών των πρώτων δυο εβδομάδων (2/7 – 16/7/2012), το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί 1) με τον καθαρισμό των φρεατίων στον συνοικισμό/περιοχή Λάπατο, 2) με τον καθαρισμό και ευπρεπισμό της ακτής Αγ.Ηλία και Σκαφιδιάς από ογκώδη σκουπίδια με J.C.B. και φορτηγό καθώς επίσης και καθαρισμό τους από μικροαντικείμενα από τους εργάτες καθαριότητας, 3) με το κλάδεμα δέντρων στο Δήμο Πύργου και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία, στην περιοχή Επαρχείου και περιμετρικά αυτής, 4) με τον καθαρισμό ερεισμάτων των δρόμων από έξοδο Πύργου προς Λαστέικα (ύψος Φιλοθέης)/ Διασταύρωση Λαστέικα- Άγιος Ιωάννης/ Άγιος Ιωάννης /Κατάκολο, 5) με τον καθαρισμό των αυλειων χώρων των δημοτικών σχολείων Πρασίνου, Σκουροχωρίου και Μυρτιάς καθώς επίσης με εργασίες κτιρίων και παιδικών χαρών (χρωματισμοί, συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων), 6) με τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του αθλητικού κέντρου Αγίας Βαρβάρας καθώς επίσης και της παιδική χαράς Μανωλοπούλου Τέρμα, 7) σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Πύργου καθαρισμός των δεξαμενών ύδρευσης Δ.Ε. Βώλακος και Ιαρδάνου.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...