Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Σύνταξη στα 66 - Τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα - Απολύσεις συμβασιούχων

- "Κλειδώνουν" σήμερα τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ
- 30-35% η μείωση στις διπλές συντάξεις
- Λουκέτα σε δεκάδες οργανισμούς του Δημοσίου
- Δείτε όλα τα “καυτά” μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι

"Κλειδώνουν" τα μέτρα για τα 11,5 δισ στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι επικεφαλής της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Στη συνάντηση της Κυριακής θα λάβει μέρος και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος καλείται να βρει 5 δισ. ευρώ από περικοπές.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν οι επώδυνες παρεμβάσεις στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο του Έθνους της Κυριακής όσο και του Βήματος, το κυβερνητικό πακέτο περιλαμβάνει αλλαγές στο ασφαλιστικό με αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια, κατάργηση ή ψαλίδισμα του εφάπαξ, περικοπή πολλαπλών συντάξεων ενώ χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι έχουν άλλα εισοδήματα.

Επίσης, μειώνονται οι μισθοί στις ΔΕΚΟ μέχρι 35%, ενώ απολύονται δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με το Βήμα, για τον δημόσιο τομέα στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αλλα και η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ.

Στον τελικό πίνακα περιλαμβάνεται η μείωση του εφάπαξ κατά 23% στο Δημόσιο και σε ποσοστό που θα κριθεί από τις αναλογιστικές μελέτες για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, έρχεται περικοπή 10% για τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ή 1.500 ευρώ, ενώ «μαχαίρι» μπαίνει και στις τελικές συντάξιμες αποδοχές περίπου 600.000 δικαιούχων διπλών συντάξεων.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...