Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Στον τελικό ο Φιλιππίδης,Λεμπέσης, αποκλείστηκαν Τσάκωνας και Δουβαλίδης

Στον τελικό ο Φιλιππίδης,Λεμπέσης, αποκλείστηκαν Τσάκωνας και Δουβαλίδης

Σίγουρος και σταθερός στις προσπάθειές του, ο Κώστας Φιλιππίδης προκρίθηκε άνετα στον τελικό του άλματος επί κοντώ.


Ο Έλληνας πρωταθλητής, που δεν έχασε καμία προσπάθεια, εξασφάλισε τη συμμετοχή του υπερβαίνοντας τα 5.60μ. Νωρίτερα, ο Φιλιππίδης είχε ξεπεράσει με χαρακτηριστική ευκολία τα 5.35μ., ύψος από το οποίο ξεκίνησε τις προσπάθειές του, καθώς και τα 5.50μ. Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί την Παρασκευή (10/8), στις 21:00 το βράδυ.

Μετά την πρόκρισή του, ο Έλληνας αθλητής παρέπεμψε στον τελικό για τα... σπουδαία. «Όλα πήγαν καλά. Είναι σημαντικό ότι θα λάβω μέρος σε ακόμη έναν τελικό. Αυτό που έπρεπε να γίνει σήμερα, έγινε. Ο απολογισμός θα γίνει μεθαύριο», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο αθλητής, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στο στίβο.

Την ίδια ώρα σήμερα κορυφώνεται η δράση στα ομαδικά αθλήματα, ενώ στο στίβο ξεχωρίζει ο ημιτελικός των 200 μέτρων.

Δεν τα κατάφερε ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο 25χρονος εμποδιστής τερμάτισε όγδοος στην πρώτη ημιτελική σειρά των 110μ. μέτρων με εμπόδια και έτσι δεν θα δώσει το «παρών» στον τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί απόψε (Τετάρτη 08/08) στις 23:15.

Εκτός τελικού των 200μ. έμεινε ο Λυκούργος Τσάκωνας, καθώς στην 1η ημιτελική σειρά τερμάτισε 5ος με χρόνο 20.52, που αποτελεί ισοφάριση της ατομικής του επίδοσης, και αποκλείστηκε.

Την πρόκρισή της στον ημιτελικό των 800μ., ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 21:30 πήρε η Ελένη Φιλάνδρα, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της τέταρτης σειράς με χρόνο 2:02.29.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε πολύ καλά και βρέθηκε στην πρώτη θέση, ωστόσο λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό έχασε την πρωτιά από την Πάμελα Ζέλιμο (2:00.54).

Απευθείας πρόκριση για τον τελικό του ακοντισμού πήρε ο Σπύρος Λεμπέσης. Ο πρωταθλητής του Τρίτωνα, με βολή στα 82 μέτρα 40 εκατοστά, ξεπέρασε το όριο πρόκρισης των 82 μέτρων και έτσι θα βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει το Σάββατο, προτελευταία ημέρα των 30ων Ολυμπιακών Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012». Η επίδοση του Λεμπέση επιτεύχθηκε στη δεύτερη βολή, ενώ η πρώτη ήταν στα 81.80μ.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...