Σπιάντζα: Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος



Σπιάντζα: Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός της Μεταμόρφωσης του ΣωτήροςΜε κάθε λαμπρότητα τελέστηκε προχθες 6-8-12 το απόγευμα η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανήμερα της εορτής του Σωτήρος, από το ομώνυμο εκκλησάκι της Σπιάντζας.


Όπως κάθε χρόνο, παρουσία πλήθους κόσμου και πιστών, τελέστηκε νωρίς το απόγευμα η Θεία Λειτουργία στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην κεντρική οδό της Σπιάντζας, ενώ μικροί και μεγάλοι, λίγο πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και προτού γίνει η εκφορά της εικόνας, προσκύνησαν και άναψαν κερί.
Αξίζει να σημειωθεί πως την λιτάνευση παρακολούθησε κόσμος όχι μόνο από την παραθαλάσσια περιοχή της Σπιάντζας αλλά από ολόκληρο τον Νομό Ηλείας, που κάθε χρόνο, καταφθάνει στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα.
Επίσης, μέλη του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας αλλά και η Φιλαρμονική Ορχήστρα «Απόλλων» συνόδευσαν την εικόνα στους δρόμους της περιοχής.

Κατανυκτική η ατμόσφαιρα, όταν κατά τη διάρκεια της περιφοράς οι ιερείς που τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι μύρωναν στον κεντρικό δρόμο με άγιο μύρο τους πιστούς, ως είθισται κάθε χρόνο. Λίγο αργότερα συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Σωτήρος στο αλσύλλιο της Σπιάντζας, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που παρουσίασαν τοπικοί μουσικοχορευτικοί σύλλογοι.
patrisnews .gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ