Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης:Στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Δ. Αρβανίτης


Arvanitis1
Δελτίο Τύπου
Στο Έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, το οποίο έχει ως θέμα τα οικονομικά των Δήμων, παρευρίσκεται ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης
κ. Δημήτρης Αρβανίτης. Στα πλαίσια των αποφάσεων της 1ης Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος (έγινε την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012) οι υπηρεσίες του Δήμου θα μείνουν κλειστές την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την δεύτερη περικοπή των πόρων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Δημήτρης Αρβανίτης στην τοποθέτησή του στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την αναγκαιότητα επανασχεδιασμού με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε διοικητικής ενότητας καθώς και ανακατανομή των ΚΑΠ, οι οποίοι θα πρέπει να είναι περισσότερο στοχευμένοι  και να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων, για την μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους.

“Ο “Καλλικράτης”, σχεδιάστηκε και λειτουργεί με όρους περασμένης δεκαετίας” θα υποστηρίξει κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Αρβανίτης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την ανάγκη προσαρμογής στη σημερινή πραγματικότητα μέσα από την αποκέντρωση των εξουσιών  και την εκχώρηση των εργαλείων εκείνων προκειμένου οι ΟΤΑ να έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν τον υφιστάμενο πλούτο χωρίς την παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης και την ύπαρξη γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δυσλειτουργιών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα το οποίο παρέθεσε δήμαρχος κ. Δημήτρης Αρβανίτης για το πρόγραμμα “Ελλάδα”.

“Πρόκειται για το εργαλείο που θα “έτρεχε” την διοικητική μεταρρύθμιση, το οποίο ακόμη δεν έχει σχεδιαστεί”, επισημαίνει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Αρβανίτη στο Έκτακτο Συνέδριο είναι αναγκαία να υπάρξει διευκόλυνση στην άσκηση των καθηκόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαδικασία η οποία θα επέλθει όταν το κεντρικό κράτος αποφασίσει να αποκεντρώσει εξουσίες και να παραχωρήσει στους Δήμους την περιουσία τους, προκειμένου οι ίδιοι να μπορούν να αξιοποιούν τον πλούτο, που ακόμη και σήμερα, παραμένει ανενεργός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ