Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ο Παναθηναϊκός πέταξε δυο βαθμούς κόντρα στα Γιάννινα τα οποία έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο για ένα ημίχρονο.
Με δέκα παίκτες από το 50' το Τριφύλλι που ανέβηκε στο τελευταίο διάστημα του αγώνα χάνοντας τα άχαστα ενώ οι πράσινοι έχουν φριχτά παράπονα από την διαιτησία του Σιδηρόπουλου.
Οι πράσινοι έχουν φριχτά παράπονα από την διαιτησία του Σιδηρόπουλου και των βοηθών του με τον άρχοντα της αναμέτρησης να δείχνει πανεύκολα κάρτες στους πράσινους και να αφήνει το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων ατιμώρητο.
Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε πολύ καλά στοιχεία για ένα ημίχρονο αλλά μετά το πενήντα έπεσε η απόδοση του και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. 
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (73' Πετρόπουλος), Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Μπαρμπαρούσης (56' Ζέκα), Σισοκό, Φορναρόλι, Τοτσέ (60' Μαυρίας).
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος (89' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζιμόπουλος (16' Κολοβέτσιος), Πατσατζόγλου, Τσουκαλάς, Βίλα, Ντε Βινσέντι (76' Τζάνης), Γεωργίου, Ίλιτς.
Κίτρινες κάρτες: Σεϊταρίδης (49', Παναθηναϊκός), Κατσουράνης (52', Παναθηναϊκός), Βιτόλο (66', Παναθηναϊκός)-Ντε Βισέντι (69', ΠΑΣ Γιάννινα), Πατσατζόγλου (92', ΠΑΣ Γιάννινα).
Κόκκινη κάρτα: Κατσουράνης (53', Παναθηναϊκός)
Σκόρερ: Βελάσκες (28', Παναθηναϊκός)-Ντε Βινσέντι (45+', ΠΑΣ Γιάννινα)
Το ματς
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προχώρησε σε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Μάλαγα αφήνοντας στον πάγκο τους Βύντρα, Χριστοδουλόπουλο και Ζέκα και βάζοντας τους Σεϊταρίδη, Μπαρμπαρούση και Τοτσέ. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με ένα 4-4-2 με τον Φορναρόλι όμως να κινείται λίγο πιο πίσω.
Την ίδια ώρα ο Γιάννης Χριστόπουλος επεφύλασσε ένα τρικ τοποθετώντας τον Λίλα ως δεξί μπακ και τον Πάντο στο αριστερό άκρο θέλοντας να κλείσει τις πτέρυγες και να αντιμετωπίσει τους Σισοκό, Μπαρμπαρούση. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην διάρκεια του αγώνα όσες φορές άλλαξαν πλευρά οι Σισοκό και Μπαρμπαρούσης άλλαξαν και οι Πάντος, Λίλα.
Παράλληλα ο Τσουκαλάς ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ έχοντας δίπλα του τον Πατσατζόγλου και πιο μπροστά τον Ντε Βινσέντι.
Καλό ξεκίνημα 
Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να θέλει να έχει τον έλεγχο και την κατοχή και τον ΠΑΣ να είναι πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα μην αφήνοντας χώρους στο Τριφύλλι. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 10' όταν ο  Κατσουράνης έκανε την κάθετη προς τον  Τοτσέ ο οποίος προσπάθησε απευθείας να πλασάρει τον Φεγκρούς χωρίς να τα καταφέρει.
Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 14' όταν το δυνατό σουτ του Γεωργίου έφυγε έξω από την εστία του Καρνέζη. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 17' όταν ο Σεϊταρίδης απομάκρυνε άσχημα μέσα στην περιοχή, δίνοντας την μπάλα πάνω στον Βίλα ο οποίος σούταρε ο Καρνέζης απέκρουσε αλλά η φάση σταμάτησε καθώς ο διαιτητής Σιδηρόπουλος  έδειξε ότι ο Βίλα πήρε την μπάλα με το χέρι.
Ο ΠΑΣ είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 22' όταν ο Βίλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα αλλά ο Ίλιτς σούταρε απελπιστικά άουτ.
Πάλι γκολ από στημένη φάση
Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 28' και πάλι με γκολ που προήλθε από στημένη φάση. Το τέταρτο σε σύνολο επτά που έχει πετύχει σε έξι ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Συγκεκριμένα ο Σισοκό έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε την σέντρα και ο Βελάσκες με αριστερό μονοκόματο σουτ άφησε άγαλμα τον Φεγκρούς.
Ένα γκολ το οποίο πανηγύρισε έξαλα τρέχοντας στην αγκαλιά του Ζέκα και του το αφιέρωσε. Το γκολ ώθησε ψυχολογικά τους πράσινους οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο 36΄βρέθηκαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα.
Ο Σισοκό και πάλι από τα αριστερά βρήκε τον Φορναρόλι μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε όμορφα, αλλά το πλασέ του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φεγκρους.
Γκολ ποίημα από Ντε Βινσέντι 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά το γκολ που δέχτηκε συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και να προσπαθήσει με όμορφο ποδόσφαιρο και όχι μαζική άμυνα να απειλήσει. Να φέρει το ματς στα ίσια αρχικά κάτι το οποίο κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με ένα γκολ ποίημα του Ντε Βινσέντι.
Ο Πατσατζόγλου από τον χώρο του κέντρου έκανε την μπαλιά προς τον Αργεντινό ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Σπυρόπουλου και με ένα απευθείας μονοκόμματο βολέ έφερε το ματς στα ίσια. Ένα γκολ που χειροκροτήθηκε μάλιστα από τους φίλους του Παναθηναϊκού.
Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς καμία αλλαγή και από τις δυο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να πιέζει με το καλημέρα για ένα δεύτερο γκολ. Οι πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 50' όταν σε μια ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Φορναρόλι έγινε ο τελικός κάτοχος της , σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει σύριζα από το δεξί δοκάρι του Φεγκρούς.
Απέβαλε τον Κατσουράνη ο Σιδηρόπουλος 
Στο 53' ο διαιτητής της αναμέτρησης Αναστάσιος Σιδηρόπουλος απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κατσουράνη για διαμαρτυρία. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού διαμαρτυρήθηκε έντονα σε ένα φάουλ που έκανε ο Τοτσέ με τον ρέφερι από τα Δωδεκάνησα να δείχνει κίτρινη στον "Κατσούρ", αυτός αντέδρασε λέγοντας κάτι και απευθείας ο Σιδηρόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού αποβάλλοντας τον. Μάλιστα η όποια ποινή για τον "Κατσούρ" θα διπλασιαστεί από τη στιγμή που ήταν αρχηγός.
Η αριθμητική υπεροχή των Ιωαννίνων παραλίγο να καρποφορήσει στο 56' και πριν ο Φερέιρα κάνει τις όποιες αλλαγές αφού στο 56΄ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς σε παράλληλο γύρισμα του Ίλιτς ο Γεωργίου από τα δυο μέτρα πλάσαρε έξω.
Ο Φερέιρα προχώρησε σε δυο μαζεμένες αλλαγές με τον Ζέκα αντί του Μπαρμπαρούση και λίγα λεπτά αργότερα τον Μαυρία αντί του Τοτσέ. Θέλησε έτσι από την μία να κλείσει την μεσαία γραμμή και από την άλλη να απειλήσει με την ταχύτητα του νεαρού άσου.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 62' όταν ο Σισοκό έκανε το κόρνερ, ο Φορναρόλι από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά η οποία πέρασε σύριζα με το δοκάρι του Φεγκρούς.
Στο 68' ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε στην αντεπίθεση μετά από κόρνερ του Παναθηναϊκού με τον Ίλιτς ο οποίος πέρασε τον Σπυρόπουλο, μπήκε από τα πλάγια και διαγώνια, σούταρε αλλά ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ.
Ήταν θέμα πείσματος
Στο 75' ο Αντώνης Πετρόπουλος ουσιαστικά δημιούργησε μόνος του την μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό αλλά και μόνος του την πέταξε στα σκουπίδια. Συγκεκριμένα κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά χάρη στο πείσμα του αναγκάζοντας τον Φεγκρούς να κάνει λάθος.
Έγινε κάτοχος της μπάλας πέρασε όμορφα τον γκολκίπερ του ΠΑΣ αλλά στο κρίσιμο σημείο θέλησε λόγω πείσματος να πλασάρει και δεν είδε τον επερχόμενο Φορναρόλι με αποτέλεσμα ο Φεγκρούς να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 79' ο Παναθηναϊκός που πίεζε για ένα γκολ είχε ένα καλό σουτ με τον Σισοκό το οποίο όμως πέρασε έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαυρίας πέρασε πολύ όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο έβγαλε από τα δεξιά την σέντρα αλλά ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά.
Νέα άχαστη ευκαιρία
Ο Παναθηναϊκός ο οποίος έκλεισε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ Γιάννινα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 85' όταν ο Μαυρίας από τα δεξιά γύρισε την μπάλα ο Πετρόπουλος έβαλε την προβολή αλλά το πλασέ του πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Φεγκρούς και όλοι οι παίκτες των πράσινων έπεσαν στο έδαφος χτυπώντας τα κεφάλια τους.
Το Κλειδί
Η φάση που έχασε ο Πετρόπουλος στο 75' απλά δεν χάνεται. Ναι μεν ο 26χρονος επιθετικός είναι αυτός που δημιουργεί την όλη φάση αλλά εν συνεχεία έβαλε το εγώ πάνω από την ομάδα καθώς αντί να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας την μπάλα στον επερχόμενο Φορναρόλι προσπάθησε να τελειώσει την φάση μόνος του. Βέβαια αν έδινε την ασσίστ και πάλι ήρωας θα γινόταν.
Η απογοήτευση
Ο Κώστας Κατσουράνης. Κυρίως για την αποβολή καθώς ένας παίκτης με την εμπειρία του δεν μπορεί να δεχτεί δυο κάρτες για διαμαρτυρία και ιδίως όταν ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός είναι στο στόχαστρο. Ο "Κατσούρ" άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του, θα λείψει από αρκετά παιχνίδια και σίγουρα αυτό θα στοιχίσει στο Τριφύλλι.
http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...