Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αμαλιάδα: Αγρίεψαν τα πράγματα με τους επιτήδειους - Λήστεψαν 81χρονη


list_ilikiomenisΜεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το θέμα των επιτήδειων που ξεγελούν ηλικιωμένους με το τέχνασμα του χρέους του γιου ή της κόρης στην Ηλεία. Στο πιο πρόσφατο περιστατικό
που συνέβη την περασμένη Τετάρτη οι δράστες ξεπέρασαν τα όρια της εξαπάτησης και έφτασαν στη ληστεία.

Οι δράστες ένας άνδρας και μια γυναίκα, εντόπισαν και προσέγγισαν την 81χρονη γυναίκα την ώρα που αυτή περπατούσε στην περιοχή της Κουρούτας. Την έπεισαν πως ο γιος της χρωστά και κατάφεραν να την επιβιβάσουν στο αυτοκίνητό τους ένα πολυτελές ασημί Jeep Cherokee. Την οδήγησαν στο σπίτι της στην οδό Καλαβρύτων στην Αμαλιάδα και μπήκαν μαζί της εκεί για να τους δώσει τα «χρωστούμενα».

Όμως σε σχέση με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις οι δράστες ακολούθησαν επιθετική τακτική και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Με τη χρήση βίας ο άντρας ακινητοποίησε την 81χρονη και άρχισε να την απειλεί.

Την ίδια στιγμή η γυναίκα συνεργός του, άρχισε να ψάχνει το σπίτι για να εντοπίσει αντικείμενα αξίας. Έψαξε παντού για να πάρει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζών κάποια κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Όπως γίνεται αντιληπτό το περιστατικό αυτό έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στο θέμα της εξαπάτησης των ηλικιωμένων. Αν και έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά οι ηλικιωμένοι φαίνονται εύπιστοι και ανενημέρωτοι σχετικά με την ύπαρξη σπείρας που δρα καθ’ αυτό τον τρόπο.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και φαίνεται να φτάνουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης με φερόμενο δράστη έναν 20χρονο από το Ζεφύρι Αττικής.

Ωστόσο σε επικοινωνία του ilialive.gr με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο Δημήτρη Αλεξόπουλο, μας επισήμανε ότι πάντα γίνονται προσπάθειες εντοπισμού των επιτήδειων που εξαπατούν ηλικιωμένους. Όμως θα πρέπει και οι συγγενείς των ηλικιωμένων να μεταφέρουν τις οδηγίες των Αρχών για την προφύλαξή τους.

«Οι οικείοι θα πρέπει να επισημάνουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους τις οδηγίες των αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με τις περιπτώσεις εξαπατήσεων. Να καταστήσουν σαφές ότι θα πρέπει να αποφεύγουν αγνώστους που τους πλησιάζουν με τέτοιες προθέσεις και να διασταυρώνουν εάν μπορούν και επανειλημμένως την ορθότητα των όσων τους δηλώνονται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...