Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΔΕ για τον θάνατο του 48χρονου από την Αμαλιάδα που πέθανε στον δρόμο περιφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο



ΕΔΕ για τον θάνατο του 48χρονου από την Αμαλιάδα που πέθανε στον δρόμο περιφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείοΤην επέμβαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφ. «Πατρίς», για τον χαμό του 48χρονου από την Αμαλιάδα μεταφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, διατάσσοντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις στην όλη διαδικασία, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες!

ΕΔΕ για τον θάνατο του 48χρονου από την Αμαλιάδα που πέθανε στον δρόμο περιφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο
Οι 13 ώρες που «χάθηκαν» με τον ασθενή να μεταφέρεται αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, από εκεί στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών και  στη συνέχεια στον «Άγιο Ανδρέα», τη στιγμή που στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν εφημέρευε χειρούργος για εκτίμηση ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο εφημέρευε η καρδιολογική κλινική αλλά δεν εφημέρευε καρδιολόγος, φαίνεται ότι στοίχισαν τελικά τη ζωή στον 48χρονο Αμαλιαδίτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών!

«Δεν υπήρχε γιατρός...»

Αναφορά προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου και την 6η ΥΠΕ, τους διευθυντές των κλινικών και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, στην οποία περιγράφουν όσα έγιναν στην εφημερία του Σαββάτου, έστειλαν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου.


Συγκεκριμένα στην αναφορά τους, οι ειδικευόμενοι γιατροί αναφέρουν πως κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή σοβαρού καρδιολογικού περιστατικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου  αφού δεν υπήρχε κανένας γιατρός διαθέσιμος καθώς ο ειδικευόμενος παθολόγος συνόδευε άλλο περιστατικό στην Πάτρα, η αγροτικός ιατρός συνόδευε άλλο περιστατικό στην Αθήνα και ο ένας ειδικευόμενος του χειρουργικού τομέα βρισκόταν σε χειρουργείο, με το περιστατικό να περιμένει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αρκετά, κρίσιμα για τη ζωή του, λεπτά μέχρι να τελειώσει το χειρουργείο, προκειμένου να συνοδεύεται στην διακομιδή του από ειδικευόμενο του χειρουργικού τομέα!


Σ.Π.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)



Πέντε νοσοκομεία, τρεις ειδικότητες γιατρών και 13 ώρες αποδείχθηκαν ως ο «αδύναμος κρίκος», με θύμα έναν 48χρονο από την Αμαλιάδα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής και ο θάνατός του έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι ο «μεγάλος ασθενής» δεν είναι άλλος από την υγειονομική περίθαλψη στην επαρχία και δει στην Δυτική Ελλάδα.
Ένας 48χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ξεψύχησε το μεσημέρι της Κυριακής, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα 'Γιατί' και πλέον όλοι διερωτούνται για ποιο ΕΣΥ μιλάμε, όταν εν έτει 2012 τα Νοσοκομεία βουλιάζουν από τις ελλείψεις, «θύματα» και αυτά των περικοπών της Τρόϊκας, αφήνοντας στο έλεος τους πολίτες.

Ο 48χρονος Αριστείδης Μπουράτσιας (Άρης όπως τον φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι και οι φίλοι του) από την Αμαλιάδα που εργαζόταν στο δήμο Ήλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος. Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής οι γιατροί του έκαναν εισαγωγή στην παθολογική κλινική.
Μέχρι εκεί όλα καλά, μόνο που το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον  να συζητούν την μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση και ζητήθηκε βεβαίως και χειρουργική εκτίμηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έγινε επικοινωνία με το Νοσοκομείο του Πύργου, όπου ναι μεν εφημέρευε χειρουργός για χειρουργική εκτίμηση, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος για περαιτέρω εξετάσεις, κατά συνέπεια κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενή σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος, εν συνεχεία να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε.
Ένα μεγάλο ταξίδι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, που τελικά οδήγησε στο θάνατο τον 48χρονο.
Πράγματι, ο ασθενής στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε στο 409 Νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο, για να εξεταστεί από καρδιολόγο και μία ώρα αργότερα, αφού έγινε καρδιολογική εκτίμηση, αναχωρούσε για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», για να εξεταστεί από χειρουργό. Μία εξέταση που δεν έγινε ποτέ, αφού την ώρα που το ασθενοφόρο έφθανε στην πύλη του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο 48χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...