Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Έπιασε ΠΑτΟ στο Μάριμπορ - Ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε...ο Φερέιρα εκτέθηκε



Σε "εφιάλτη" μετατράπηκε η πρεμιέρα των ομίλων του Europa League για τον Παναθηναϊκό που γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Μάριμπορ. Κάκιστοι σε όλο το ματς οι "πράσινοι" που παραδόθηκαν στους Σλοβένους και από την αρχή η υπόθεση πρόκρισης φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Ο Φερέιρα δεν δικαιώθηκε σε καμία από τις επιλογές του και έχει να διαχειριστεί την κρίση. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Σπυρόπουλος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Κατσουράνης: Ποιά πρόκριση; Δεν μπορούμε να κάνουμε τα βασικά

Χιερότερα δεν γίνεται. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δείξει το παραμικρό στο πρώτο του ματς στον όμιλο του Europa League και η κρίση που περνάει η ομάδα είναι δεδομένη. Ο Φερέιρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το -7 στο πρωτάθλημα ήρθε και η βαριά ήττα από την Μάριμπορ η οποία δεν είχε πανηγυρίσει άλλη φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Μάριμπορ μπήκε φουριόζα στο ματς και μέσα σε 8 λεπτά έφτασε τρεις φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στη μεσαία του γραμμή και στον επιθετικό τομέα αλλά και στον αμυντικό.

Μετά το δεκάλεπτο οι “πράσινοι” ισορρόπησαν χωρίς πάντως να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Χαντάνοβιτς, με εξαίρεση το μακρινό σουτ του Κατσουράνη στο 23'.

Οι Σλοβένοι δύο λεπτά αργότερα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, η άμυνα του Παναθηναϊκού έμεινε ακίνητη και ο Μπέριτς με πλασέ νίκησε τον Καρνέζη.
Οι παίκτες του Φερέιρα δεν αντέδρασαν ποτέ. Η εικόνα του Παναθηναϊκού μετά το γκολ έγινε ακόμη πιο κακή ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία διάθεση να αναζητήσουν και δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος οι “πράσινοι” μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν αλλά αυτό κράτησε λίγο. Στο 53' η Μάριμπορ άγγιξε το 2-0 όταν ο Καρνέζης έσωσε την ομάδα του στο τετ α τετ με τον Μπέριτς ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του να ισοφαρίσει.

Ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε απέναντι στον Χαντάνοβιτς αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του δεν πέρασε και στην επαναφορά το σουτ του αμαρκάριστου Ζέκα έφυγε απελπιστικά άουτ.

Ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τον Φορναρόλι, οι “πράσινοι” επιτέθηκαν αλλά ξέχασαν την άμυνα τους. Στο 62' οι Σλοβένοι έφυγαν στην κόντρα και ο Ιμπραϊμι με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή άφησε άγαλμα τον Καρνέζη.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό δεν τελείωσε εκεί. Αντίδραση δεν υπήρξε ποτέ και μάλιστα η Μάριμπορ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη της νίκη σε όμιλο του Europa League. Στο 87' ο διαιτητής Κέλι είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σισοκό και ο Ταβάρες νίκησε για τρίτη φορά τον Καρνέζη ολοκληρώνοντας το θρίαμβο των Σλοβένων.

Οι “πράσινοι” στις καθυστερήσεις έχασαν και τον Σπυρόπουλο ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δεν θα δώσει το παρών στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στην Τότεναμ.

Στο άλλο ματς του ομίλου Τότεναμ και Λάτσιο έμειναν στο 0-0 και άφησαν τον Παναθηναϊκό στην τελευταία θέση του ομίλου.

Μάριμπορ (Ντάρκο Μίλανιτς): Χαντάνοβιτς, Μέγιατς, Ποτοκαρ (82' Βιντόβιτς), Ραϊτσεβιτς, Μίλετς, Μεζγκα (85' Ντόντλεκ), Ιμπραϊμι, Τσβιγιάνοβιτς, Μέρτελι, Ταβάρες (91' Φιλίποβιτς), Μπέριτς

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Κουίνσι (74' Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος (56' Φορναρόλι).

Η βαθμολογία

1. Μάριμπορ 3
2. Λάτσιο 1
3. Τότεναμ 1
4. Παναθηναϊκός 0

Επόμενη αγωνιστική – 4 Οκτωβρίου

Λάτσιο – Μάριμπορ
Παναθηναϊκός - Τότεναμ
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...