Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ο βίος και η πολιτεία της παπαδιάς - Τι λέει ο γιος του δολοφονημένου ιερέα


papadia2a
papadia1.JPG
papadia3Παπαδιά, με φάγανε», ήταν τα τελευταία λόγια του ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στο ξέφωτο της εθνικής οδού Πύργου-Κυπαρισσίας. Σε αυτές τις ύστατες αναπνοές
papadia4
papadia5
papadia6
papadia7του, πίστεψε ότι ο άνθρωπός του, η γυναίκα του η Δώρα, θα έτρεχε ουρλιάζοντας από πανικό και πόνο κοντά του... Πού να φανταστεί ότι τη στιγμή που εκείνος ξεψυχούσε, αυτή μόλις είχε ολοκληρώσει το δολοφονικό της σχέδιο, με ψυχρότητα που συγκλονίζει...

Νεαρός όντας, 23 χρόνων, γνώρισε στο Μαρούσι τη 16χρονη τότε Θεοδώρα Καρβέλα κι αποφάσισε να τη χρίσει πρεσβυτέρα, μια και ο ίδιος είχε ήδη σκεφθεί να υπηρετήσει την Εκκλησία.

Ο παπάς σύντομα χειροτονήθηκε κι άνοιξαν το σπιτικό τους στα Πυρά, της ορεινής Φωκίδας. Με θλίψη ομολογούν σήμερα οι συγγενείς ότι ο παπα-Θανάσης δεν πρόσεξε τα σημάδια! Μικρή η κοπέλα, δύσκολος κι αχαρτογράφητος για εκείνη ο δρόμος που θα ακολουθούσε μετά τον γάμο.

Κυρία στο προσκήνιο, αλλά...

Τα αχαλίνωτα πάθη της, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, η μυστική ζωή της και οι παράξενες απουσίες της, ολοένα και πλήθαιναν τα ειρωνικά σχόλια και τους ψιθύρους του χωριού, πίσω από τις κλειστές πόρτες. Οι δολοφονικές σκέψεις άρχισαν να χτίζουν φωλιά στο μυαλό της. Εκείνος όμως την αγαπούσε. Ήταν άλλωστε η μητέρα των τριών γιων του.

Ο παπα-Θανάσης συνέχιζε απερίσπαστος το έργο του, ιερουργώντας στα κοντινά χωριά και η παπαδιά έπλεκε μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, τον ιστό της μαύρης αράχνης. Οι τοίχοι από τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που είχε το ζεύγος στο χωριό, έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν, ενώ οι προκλητικές της συμπεριφορές ήταν κοινό μυστικό στον τόπο τους.

Στις δημόσιες εμφανίσεις της ήταν στο πλάι του παπά... «Κυρία», αλλά στο παρασκήνιο οι εραστές... πάνε κι έρχονται. Έτσι δεν άργησε να έρθει και η ευκαιρία για να υλοποιήσει τα σκοτεινά της σενάρια. Το τηλεφώνημα του κρατούμενου στις φυλακές Χαλκίδας, Ιωάννη Μιχόπουλου, στο σπίτι του ιερέα τον Μάρτιο του 2008 ήταν η αρχή του τέλους.

Ο φυλακισμένος βαρυποινίτης, που κατάγεται από τους Κρουνούς Ηλείας, ζητούσε οικονομική στήριξη από τον παπά κι η σύζυγός του τον άνθρωπο που θα σκότωνε τον άντρα της. Από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι και τον Μάιο του 2012, η Θεοδώρα Καρβέλα διατηρούσε παράνομη ερωτική σχέση με τον Μιχόπουλο και σε όλο αυτό το διάστημα έψαχνε τρόπο να βάλει μπρος το σατανικό της σχέδιο.

Ο Ι. Μιχόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του:
Η Θεοδώρα Καρβελά σού είχε πει ότι θέλει να τη βοηθήσεις να σκοτώσει τον άντρα της ή να τον σκοτώσεις εσύ;

Ναι τηλεφωνικά και πριν από ένα χρόνο περίπου η Θεοδώρα μού είχε πει ότι θέλει να βγάλει από τη μέση εννοώντας να σκοτώσει με κάποιο τρόπο τον άντρα της. Από αυτό που μου είπε εγώ φοβήθηκα και της είπα να μη με μπλέκει με τέτοια πράγματα. Αλλη φορά δεν μου ανέφερε τέτοια πράγματα».

Από τον Μιχόπουλο, γνωρίζει τον φίλο του Νίκο Παναγόπουλο, γεννημένο στις 6/10/1971 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, κάτοικο Κρουνών Ηλείας, παντρεμένο με τη Μαρία Τσαγκάρη και πατέρα ενός παιδιού. Ο Παναγόπουλος ευάλωτος καθώς ήταν και τυφλωμένος από ερωτικό πάθος δεν άργησε να γίνει ο εκτελεστής.

Δεμένος με τον 84χρονο πατέρα του και τις 2 αδελφές του

Από μεσοαστική οικογένεια καταγόμενος ο παπα-Θανάσης, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1960. Ηταν πολύ δεμένος με τις δύο αδερφές του, καθώς και με τον 84χρονο σήμερα πατέρα του, που έζησε τον σκληρό κι απάνθρωπο θάνατο του παιδιού του. Η δολοφονία του αποκάλυψε στους γιους του το οικογενειακό δράμα που παιζόταν χρόνια στο ίδιο τους το σπίτι.

Ο πόνος τους είναι ανείπωτος, καθώς θα αναγκασθούν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη μάνα τους και τις δραματικές αποκαλύψεις για τον «βίο και την πολιτεία της». Μια μάνα που σε τέσσερις μήνες θα γίνει γιαγιά, στο πρώτο της εγγόνι!

Η απολογία της παπαδιάς

Η 43χρονη παπαδιά από τη μεριά της υποστηρίζει ότι αιτία του άγριου φονικού ήταν η παθολογική ζήλια του δράστη, ο οποίος δεν άντεχε να την μοιράζεται ερωτικά με τον άτυχο ιερέα. "Μου έλεγε να μην κάνω έρωτα με το γουρούνι, εννοώντας το σύζυγό μου (..) Φοβόμουν μην κάνει κακό σε μένα και στα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή της σχέσης μας μισούσε θανάσιμα τον σύζυγό μου και όποιον με πλησίαζε", είπε στους αστυνομικούς η 43χρονη παπαδιά.

Τι λέει ο γιος - "Ο δράστης μου είχε "προαναγγείλει" το έγκλημα!"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Τύπος της Κυριακής» ο 40χρονος αγρότης είχε "προαναγγείλει" στο μεσαίο παιδί του πατέρα Αθανάσιου τον τόπο του εγκλήματος αλλά και το όπλο που θα χρησιμοποιήσει! «Ο Νίκος μου είπε μια μέρα που τον είχα συναντήσει στην ταβέρνα της μητέρας μου ότι το χόμπι του είναι το κυνήγι και ότι έχει δύο κυνηγετικά όπλα. Είχε έρθει στο χωριό για το πανηγύρι ενόψει της γιορτής της Παναγίας και θα έμενα στον ξενώνα μας. Μου είπε ότι στην περιοχή του Σαμικού έχει ένα χωράφι με ελαιόδεντρα εκεί όπου υπάρχει μια πινακίδα σε σχήμα χελώνας», εξομολογήθηκε στην κατάθεση του ο 25χρονος γιος του ιερέα.

Μάλιστα όπως είπε μέχρι την ημέρα που του συστήθηκε ο δράστης στα Πυρά, τον συναντούσε παντού, σε ταβέρνα στη Ζαχάρω, σε καφετέρια στην Αρχαία Ολυμπία, κατά τη διάρκεια των διακοπών που έκανε με τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Φωτογραφίες
1: ο ιερέας με την παπαδιά σε παλιότερες καλές στιγμές.

2: Στον γάμο τους 20 χρόνια πριν. Το μοιραίο ζευγάρι ενωνόταν με τα δεσμά του γάμου.

3: Ο άτυχος ιερέας.

4: Σε ηλικία 24 ετών ο ιερέας Θανάσης Αυγερόπουλος, με τον πατέρα του (αριστερά) Σπύρο Αυγερόπουλο. Ο 84χρονος γονιός έθαψε τον γιο του στο νεκροταφείο Αμαρουσίου την Παρασκευή, μέσα σε ανείπωτη οδύνη. Η νύφη του, Θεοδώρα, που τόσο αγαπούσε και στήριζε, σκότωσε τον άντρα της και γιο του.

5:Αγκαλιά με τα ξαδέλφια του, παιδί του δημοτικού σχολείου και σε ηλικία 9 ετών, ο Θανάσης Αυγερόπουλος βρίσκεται στα δεξιά του κάδρου.

6: Ηταν τα ξένοιαστα χρόνια στο Μαρούσι, στο σπίτι του Σπύρου και της Ανδρονίκης Αυγεροπούλου. Το ξανθό μωρό αριστερά, σε ηλικία 2 ετών, είναι ο δολοφονηθείς παπαΘανάσης.

7: Η μεγάλη αδελφή του παπαΘανάση, Μαρία (δεξιά), φωτογρα­φίζεται με τη μετέπειτα γυναίκα του αδελφού της. Οι δυο γυναίκες γνωρίστηκαν σε σχολή οικοκυ­ρικής, στην οποία φοι­τούσαν. Οι ωραίες τους στιγμές είναι από εκδρομή με τη σχολή τους.
ilialive.gr -ethnos.gr - newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...