Ηλεία: Ανησυχητικές μεταβολές του καιρού - Καλοκαιρινό το επόμενο πενθήμερο


klima1Συνθήκες Ιουλίου, τρεις ημέρες πριν τον Οκτώβριο, σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ηλεία με θερμοκρασίες 10 με 11 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα,
συνθήκες που θα διατηρηθούν και τις επόμενες 5 ημέρες.


Τις τελευταίες 15 ημέρες ο καιρός παρουσιάζει εντυπωσιακές και ταυτόχρονα ανησυχητικές μεταβολές, από τις σφοδρές καταιγίδες στις 13-14/9 (προχωρημένου φθινοπώρου) που έδωσαν σε μόλις 48 ώρες ύψη βροχής που σημειώνονται σε δύο μήνες(!!!) (Δυτική Ελλάδα) και μετά ανομβρία... και λίγες ημέρες αργότερα 26/9, στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (καλοκαιρινού επιπέδου) έως 37 βαθμούς Κελσίου (Σπάρτη). Είναι φανερό πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι που περιμένουμε να συμβεί στο μέλλον, φαίνεται ήδη να την βιώνουμε και σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τοπικά έως 33 με 34 βαθμούς ο υδράργυρος το επόμενο πενθήμερο.
2. Χωρίς βροχές φαίνεται να κυλά η πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό.

Σήμερα Πέμπτη 27/9, την Παρασκευή 28/9, το Σαββατοκύριακο 29-30/9 και την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου περιμένουμε αρκετά ζεστό καιρό με την θερμοκρασία γενικά στους 31 βαθμούς Κελσίου, τοπικά και κυρίως στις πιο εσωτερικές γνωστές στην ζέστη περιοχές και σε περιοχές που οι άνεμοι δρουν ως καταβάτες (δηλαδή άνεμοι που διέρχονται από βουνό και διαχέονται σε πεδινά τμήματα. Αυτοί οι άνεμοι εξαιτίας του ότι ακολουθούν καθοδική πορεία γίνονται πυκνότεροι και ως εκ τούτου είναι θερμοί εκ φύσεως) περιμένουμε τιμές έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη 2/10 διατηρείται ο καλοκαιρινός καιρός με μικρή ωστόσο πτώση του υδραργύρου, στους 30 με 31 και τοπικά έως 32 βαθμούς. Άνεμοι δυτικοί ασθενείς.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ