Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλεία: "Νέκρωσε" ο νομός - Όλοι στους δρόμους στη μεγάλη πανεργατική απεργία (photos)


poreia21.JPGΜε μεγαλύτερο όγκο και περισσότερο παλμό από την τελευταία μεγάλη πανεργατική απεργία που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι στο
δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην Ηλεία, εδωσαν  δυναμικό αγωνιστικό «παρών» χθες στον Πύργο. Η συμμετοχή των εργαζομένων από όλους τους τομείς, ακόμα και από τους δημοσιογράφους που απέργησαν προχθές, αναμένεται να είναι σαρωτική όπως εξίσου σαρωτικά είναι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αυτή την ώρα στη χώρα μας.

Δυστυχώς στον Πύργο την πρωτεύουσα της Ηλείας, μπροστά στον κοινό «εχθρό» υπήρξαν τρία διαφορετικά μέτωπα και πάλι. Στην πλατεία ΟΤΕ έγιναν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Πύργου στις 10.30 το πρωί. Στις 11 π.μ. ξεκίνησε η μεγάλη σε συμμετοχή πορεία που συντόνιζαν τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία του νομού, με σημείο έναρξης της μεγάλης πορείας προςτο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Σε αυτή συμμετείχαν  η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Πύργου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ολυμπίας, ο Σύνδεσμος Νοσηλευτών Γ.Ν. Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Ηλείας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πύργου, ο Σύλλογος Κομμωτών Ηλείας, κ.α.

Κλειστά ήταν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις στο νομό Ηλείας, μετά το κάλεσμα που είχαν  απευθύνει τόσο η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, όσο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του νομού.
ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ :
Νεότερη ενημέρωση 11:05

Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων μαζί με τη συμμετοχή των εμπορικών συλλόγων, από την πλατεία ΟΤΕ. Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με μια ευχάριστη έκπληξη.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και η Μπέλα, το πρόβατο από τη Ζαχάρω που απολάμβανε όλο το καλοκαίρι τα μπάνια του σε γνωστή παραλία. Συμμετέχει μαζί με τον ιδιοκτήτη της που θέλει να δώσει το μήνυμα πως ο Ελληνικός λαός δεν θα πάει ως πρόβατο επί σφαγή και ότι και τα πρόβατα ξύπνησαν.

Νεότερη ενημέρωση 12:46

Ξεκίνησε από το Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων με τη συμμετοχή και άλλων επαγγελματικών συλλόγων. Μπορεί να μην είχε το μέγεθος και τη μαζικότητα του περασμένου Οκτωβρίου η πορεία, όμως οι εργαζόμενοι έδωσαν το αγωνιστικό μήνυμά τους. Οι συγκεντρωμένοι ακολούθησαν πορεία από την οδό Μανωλοπούλου προς την οδό Πατρών και απο εκεί στην οδό Ερμού, στο Σταυροπάζαρο και συνέχισαν προς την κεντρική πλατεία και την πλατεία Δικαστηρίων όπου ολοκληρώθηκε η πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...