Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πύργος: Γιατί συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Τι γίνεται με τα σκουπίδια


skoupidia_25.JPG
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Πύργου, συνελήφθη μετά τις προσαγωγές που έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Α.Τ. Κρεστένων στην περιοχή
Λίμνες του Δ.Δ. Αλφειούσας σε περίπτωση παράνομης απόρριψης απορριμμάτων.

Όπως είχαμε αναφέρει στο χθεσινό αποκλειστικό και ολονύχτιο ρεπορτάζ μετά από καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία για τη μεταφορά και παράνομη απόρριψη αστικών απορριμμάτων από τον Πύργο στην περιοχή κοντά στο φράγμα του Φλόκα, οι Αρχές πραγματοποίησαν μέσα στη νύχτα έρευνες και στις δύο τα ξημερώματα εντοπίστηκαν στην παραπάνω περιοχή απορριμματοφόρα του δήμου Πύργου και ένα χωματουργικό μηχάνημα, ενώ υπήρχαν και δύο σωροί σκουπιδιών.

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για χώρο παλιού ΧΑΔΑ κοντά στα Μακρίσια προς την Αλφειούσα και τελικά μετά από έρευνες εντοπίστηκε ο χώρος που ο δήμος Πύργου είχε επιλέξει να αποθέσει απορρίμματα την αποκομιδή των οποίων είχαν κάνει νωρίτερα – όπως είχαμε γράψει – τα απορριμματοφόρα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Παναγιώτη Φραγκαντώνη, γιατί όπως έγινε γνωστό κατόπιν εντολής του έγινε η μεταφορά και η απόθεση στη θέση «Λίμνες».

Στο διάστημα των ερευνών ομάδες πολιτών από την Εθνική Δράση Ηλείας, που τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει μέτωπο κόντρας με το δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, αναζητούσαν το χώρο της απόθεσης, με το σκεπτικό ότι δεματοποιητής δεν λειτουργεί πλέον.

Σύμφωνα με πληροφορίες και χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη και μεταφορά τους σε χώρο στην ευρύτερη περιοχή. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία έχουν γίνει μεταφορές και αποθέσεις απορριμμάτων σε διάφορους χώρους στους όμορους δήμος αλλά και στα όρια του δήμου Πύργου.

Πάντως με βάση άλλες πληροφορίες χθες υπήρξε συνάντηση παραγόντων του δήμου και της Περιφέρειας ώστε άμεσα να δοθεί μια λύση. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως χειριζόμενοι στο δήμο Πύργου το θέμα με ερασιτεχνισμό, άφησαν να λήξει η άδεια χρήσης του δεματοποιητή και εκ των υστέρων να αναζητείται λύση, προκαλώντας όμως αρκετά προβλήματα στην πόλη με το «καυτό» θέμα των σκουπιδιών. Με βάση εκτιμήσεις παραγόντων που γνωρίζουν αρκετά καλά το θέμα, λύση θα δοθεί αλλά εκτιμάται επίσης πως όλα αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Στο μεταξύ μετά τη σύλληψή του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Φραγκαντώνης οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Αυτόφωρο στα Δικαστήρια Πύργου, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις αρχές Οκτωβρίου.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...