Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστολή της έκθεσης "εποχή των Ιπποτών" στο Κάστρο


kastroΠροβληματισμό έχει προκαλέσει στους αρχαιολόγους της 6ης Εφ. Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η αναστολή της λειτουργίας της έκθεσης «Η εποχή των Ιπποτών - Οι σταυροφόροι στο Μοριά»
που λειτουργούσε στο Μουσείο του Κάστρου Χλεμούτσι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού φύλαξης. Όπως ανακοινώθηκε από την 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η λειτουργία της έκθεσης έχει ανασταλεί από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

« Η αναστολή της έκθεσης, αποτελεί πλήγμα για την περιοχή καθώς συγκέντρωνε το ενδιαφέρον δεκάδων επισκεπτών και τουριστών. Η τοπική αυτοδιοίκηση , οι τοπικοί παράγοντες και το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να δώσουν άμεσα λύση. Ο χώρος της έκθεσης αποτελεί προορισμό για εκατοντάδες σχολεία της χώρας.

Τα οικονομικά οφέλη για την περιοχή θα ήταν σημαντικά» - ανέφερε στο Ionion fm η αρχαιολόγος Νάνσυ Ράλλη και αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος χώρος αν και λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2010 , για άγνωστους λόγους ποτέ δεν έγιναν τα εγκαίνια του … ενώ ποτέ την έκθεση δεν την έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα ο Ηλείος Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

Ακούστε περισσσότερα ΕΔΩ
Ιonionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...